Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fyra Grupp II-lopp avgjorda på Vincennes

Foto: ATG
Izoard Vedaquais vinner knappt före sin kullkamrat Idao de Tillard. Tomas Malmqvists Invictus Madiba slutade trea Foto: ATG

I dag kördes fyra grupp II-lopp på Vincennes. I loppet för fyraåriga hingstar möttes kulltopparna Idao de Tillard och Izoard Vedaquais. De senaste två mötena har gått till den förstnämnda men i dag fick Izoard Vedaquais revansch.

Publicerad:

Förstapriset i samtliga fyra lopp var 54 000 euro.

I fyraåringsloppet Prix Jules Thibault möttes supertalangerna Idao de Tillard och Izoard Vedaquais (e. Bird Parker). Detta var tredje starten i rad som de möttes och i de två tidigare loppen har Idao de Tillard vunnit, i dag var det Izoard Vedaquais tur att sätta nosen först. 

Drygt 1000 meter från mål övertog Idao de Tillard ledningen och fick sin värsta motståndare på utsidan. Det var dessa två som gjorde upp om segern. Ledaren hade länge greppet men kunde inte stå emot Izoard Vedaquais. Han vann loppet på tiden 1.11,7/2700 meter. Tomas Malmqvists Invictus Madiba slutade trea.

Detta var femte gången som de två kulltopparna möttes. Idao de Tillard leder nu med 3-2 i inbördes möten. Han tränas av Thierry Duvaldestin och dagens vinnare av Philippe Allaire.

Gu d’Heripre från spets

I Prix Champon P visade sig flera hästar från årets Prix d’Amerique upp sig. Här gick segern till Fabrice Souloy-tränade Gu d’Heripre (e. Coktail Jet). Han satt tidigt i ledningen och kusken Jean Philippe Monclin fick sedan bestämma tempot. Första 1500 metrarna travades efter mycket beskedliga 1.17,2. 

Gu d’Heripre gick undan till seger före en bra spurtande Elie de Beafour och årets Prix d’Amerique-tvåa Galius. Segertiden blev 1.14,1/2850 meter. Sverigebekantingen Delia du Pommereux avslutade godkänt som femma.

Enkelt för Hohneck

En annan häst som testade vingarna i årets Prix d’Amerique var femårige Hohneck (e. Royal Dream). Det slutade med en femteplats. I dag mötte han sina kullkamrater i Prix Jean le Gonidec. Han satt tidigt i ledningen och tempot hölls uppe. Första 1500 metrarna gick efter 1.09,9. 

Ett samlat fält gav sig in på upploppet men ingen var i närheten av att utmana Hohneck som gick undan till en enkel seger på tiden 1.10,8/2175 meter. Han fick därmed revansch på Hooker Berry som slutade tvåa, när de möttes den 7 maj var det omvänd ordning.

Idylle Speed starkast till slut

Det kördes även ett Grupp II-lopp för fyraåriga ston. Här tog Idylle Speed (e. Carat Williams) sin sjunde seger i den 13:e starten. Med 1800 meter till mål satt hon i ledningen men Jean-Michel Bazire valde att släppa över positionen till Inoubliable och Jean-Philippe Dubois. 

Idylle Speed tog ner denne utvändigt och höll ifrån sig övriga på upploppet. Hon kom hem på 1.13,4/2700 meter. Inmarosa och Ivanka de Jilme spurtade till andra och tredjeplatsen.

ANNONS

Ämnen i artikeln