Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fyraåringar i fokus – och en flög fram!

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Amerikanske fyraåringen Summit In Sight imponerade stort vid segern för Örjan Kihlström efter galopp. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Hela fem fyraåringar segrade när Åby och Örebro delade på kvällens V86-omgång.

Publicerad:

En av fyraåringarna som imponerade mest var inte helt oväntat Daniel Redén-tränade amerikanen Summit In Sight (e. Muscle Hill) i V86-avslutningen i Örebro. Det såg dock helt hopplöst ut för körande Örjan Kihlström efter en stor startgalopp. Men Summit In Sight vände ut och in på hela fältet sista 250 meterna. Imponerande var ordet och även Redén själv hade svårt för att hålla tillbaka med superlativen.

– Det här var riktigt bra, att runda allt på det där sättet via fjärde-femtespår. Hästen hade visat hög kapacitet i USA, men sedan var jag besviken på honom efter debuten för mig i Bollnäs. Där blev det galopp och inte heller stilen var den som jag hade förväntat mig. Summit In Sight fungerar nog bäst med jämnt och högt tempo, vilket det verkligen blev under slutvarvet i dag, sade Redén med ett leende.

Jo, hästen sprang 1.11,0 sista rundan!

I V86-inledningen valde Carl Johan Jepson att lämna fjärde par utvändigt för dödens med Jerry Riodan-tränade fyraåringen Bordeaux S. (e. Orlando Vici) när tempot var lågt och fick sedan rygg igen. Han avgjorde sedan säkert på 1.15,9a/2640 meter.

Jimmy Nilsson-tränade fyraåringen Kinky Boots (e. Brad de Veluwe) fortsätter att visa fina segertakter. I V86-2 var han visserligen gynnad av det alldeles för höga tempot i ledningen (1.11,0 första varvet), men avslutade ändå starkt från tredje par ytter. Det här var sjunde segern i tolfte starten och segertiden blev så bra som 1.12,3a/2100 meter.

Det blev dött lopp i V86-4 mellan ledande Enge Eros (e. Love You) med Torbjörn Jansson och Jorma Kontio-körde Morris F.I. (e. Mr Pine Chip). Den sistnämnde tvingades gå större delen av loppet i dödens och båda hästarna noterade sig för 1.13,9/2140 meter. Det här var tredje raka vinsten för Juha Utala-tränade fyraåringen Morris F.I.

Björn Goop vann direkt med femårige Farlander Am (e. Lavec Kronos) i regidebuten för Johan Svensson. Det blev favorit i repris i V86-3 när Goop först valde att forcera sig till spets för att därefter släppa till Quantum Roc. Luckan kom inne på upploppet och Farlander Am höll undan med vad som behövdes för Vagabond Bi.

Björn Goop spurtade även till vinst i V86-7 med Bo Westergård-tränade Dixi (e. Ens Snapshot). Här var det favoriten Irish Steel som kopplade greppet från dödens och höll i det längsta. Goop vilade dock det femåriga stoet i det längsta och kunde ta sig förbi när Irish Steel tröttnade sista biten. Det här var Dixis tredje raka seger på Åby och den femte i år i nionde starten.

Peter Untersteiner-tränade M.T.Mighty Winner (e. Credit Winner) har ännu inte lyckats sticka nosen först på V75, men tog nu första årssegern i V86-5 istället. Hästen utnyttjade sin startsnabbhet från femtespåret bakom vingen och blixtrade till spets. Väl där framme fick Untersteiner köra 1.13,7 första rundan och hade då krafter kvar för att vinna säkert. Detta på 1.12,1a/1640 meter.

Det blev en rejäl skräll i V86-6. Marcus Hultman svarade ledningen med egentränade Bikila (e. Make It Happen) och öppnade fösta varvet efter 1.17,5. Hultman satt lugn över upploppet med den här enprocentaren på V86-spelet. Det handlade om tredje vinsten i 38:e starten och den första sedan 10 oktober förra året.

Rätt V86-rad:

8-7-9-1/6-5-1-8-10

8 rätt: 239.874 kronor

7 rätt: 711 kronor

6 rätt: 55 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln