Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fyrling för blågult – Nancy Takter skördade mest

Foto: VICKI WRIGHT
Nancy Takter ordnade måndagens största svenska seger. Foto: VICKI WRIGHT

Det blev hela fyra svenska tränarsegrar under gårdagen i USA, där Nancy Takter och Marcus Melander noterade sin för var sin lite större vinst.

Publicerad:

Den största blågula segern kom på The Red Mile. Detta var innan man tvngades avsluta tävlingarna redan efter fjärde loppet på grund av ett väldigt oväder. Nancy Takter-tränade Selfie Queen (e. Muscle Hill) tog tidigt över spetsen tillsammans med Dexter Dunn i Kentucky Championship Series för treåriga ston och vann sedan med en dryg längd på fina 1.09,2a/1609 meter. Förstapriset var 40.000 dollar och det handlade om årets andra fullträff.

På Pocono Downs blev det en trippel till Sverige. Största segern ordnade Marcus Melander-tränade Heaven Hanover (e. Father Patrick) i finalen i The Stallion Series för tvååriga ston. Matt Kakaley spårade runt om och vann knappt på 1.12,5a/1609 meter. Heaven Hanover tjänade 20.000 dollar och det här var hennes andra seger.

Per Engbloms vinnare för dagen blev treårige South For Winter (e. Southwind Frank), som vann från ledningen för Kasper Forget på 1.13,1a/1609 meter och fick 6.000 dollar.

För Anette Lorentzon var det tvååriga stoet Thewalloflove (e. Walner) som ordnade karriärens första seger. Tillsammans med Tim Tetrick spurtade hon till vinst med en halv längd på 1.14,0a/1609 meter och tjänade 6.000 dollar.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln