Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fyrling för Elfving och Skoglund

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Joakim Elfving hade en superdag i Årjäng. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Joakim Elfving och Rikard N Skoglund hade en superdag i eftermiddag i Årjäng när de tillsammans ordnade fyra segrar.
– Jag har aldrig tagit en fyrling, så det här var kul, sade Elfving.

Publicerad:

Joakim Elfving-tränade fyraåringen Global Boost (e. Broadway Hall) ordnade första årssegern i GS75-inledningen tillsammans med Rikard N Skoglund. Detta efter ledning hela vägen, men det såg kritiskt ut när starke John Doe pressade på drygt halvvarvet från mål.

– Han var jättebra och fortsätter utvecklades, kommenterade Elfving, som även kunde glädja sig över vinst i GS75-6.

Här var det femåriga stoet My Golden Eye (e. Raja Mirchi) som för Rikard N Skoglund avgjorde på bra sätt från dödens.

– Jag tycker att hon haft lite svårt till slut tidigare, men det var rejält i dag. Jag har varit lite på väg att ge upp, men ägaren Hans Ivar Wall har stått på sig och kanske lossnar det nu, kommenterade Elfving.

Tredje GS75-segern kom i sista avdelningen genom V75-härdade Franklin Face (e. Chocolatier). Här hittade Rikard N Skoglund andra ytter från sjundespåret bakom bilen och när första varvet avverkades efter 1.12,0 bet det väldigt bra för Joakim Elfvings häst över den sista bortre långsidan. Segertiden blev så bra som 1.12,7a/2140 meter.

Elfving/Skoglund hade också en vinnare före GS75-spelet genom treåriga stoet I Love Faux Depart (e. Bold Eagle) på 1.16,3/2140 meter. Därmed en snygg fyrling!

Dwight Pieters vann tre lopp på två banor under lördagen och följde nu upp detta med en GS75-seger. Med Robert Bergh-tränade Mr Brilliant (e. Brillantissime) tog han hand om ledningen i GS75-3 och trots en 1.10,5-öppning första 500 räckte det hela vägen på 1.12,9a/1640 meter. Det här var andra starten i Berghs regi och första segern.

– Det är kul att vinna fyra lopp på två dagar. Det här var första starten över 1640 meter för Mr Brilliant, men han öppnade snabbt och det blev väldigt lätt till slut, sade Pieters i ATG Live.

Claes Svenssons son, Jonathan Bardun, ville inte vara sämre. Med femårige Golden Guard (e. Brad de Veluwe) vann han i årsdebuten och följde nu upp detta med väldigt säker favoritseger i GS75-4.

– Jag körde så långsamt jag kunde första varvet och hästen var väl pigg. Han kändes ännu spänstigare den här gången och det blev ganska lätt. Jag fick chansen första gången på Golden Guard i ett lopp på Örebro och sedan ville ägaren att jag skulle fortsätta köra honom. Närmast siktar vi in oss på V75, så får vi se hur han hävdar sig där, sade Jonathan Bardun i ATG Live.

Segertiden skrevs till 1.13,3a/2140 meter.

När favoritduon Stormjerven och Mjölner Rönner inte hade sina bästa dagar i GS75-2 så gick det här fyraåringsloppet istället till Merete Viksås-tränade Monster Merete (e. Monster Monsun). Olav Mikkelborg avgjorde från tredje/andra par utvändigt mot jätteskrällen Valle Borka. Segertiden blev 1.27,2/2180 meter och förstapriset var 35.000 kronor.

En annan kallblodig vinnare var femårige hingsten Fantomet (e. Åsajerven) i GS75-5. Dagfinn Aarum tvingades till en tuff forcering fram i dödspositionen, men hade ändå inga problem att avgöra över upploppet. Det här var första segern i andra årsstarten för den Jenny Thygesen-tränade hästen. Segertiden stannade vid 1.26,6/2160 meter.

Grand Slam 75-raden:

1–6–6–3–9–7–8

7 rätt: 36.387 kronor

6 rätt: 212 kronor

5 rätt: 23 kronor

 

 

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln