Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fyrtal för Untersteiner

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

V75-tävlingar på hemmaplan. Då slog Peter Untersteiner till med fyra kusksegrar, varav tre med hästar från det egna stallet.

Publicerad:

Galant Sisu från innerspår eller Darah Bibo (e. S.J.’s Caviar) med bricka tre? Lördagens V75-omgång i Halmstad inleddes med ett sprinterlopp för ston där spetsstriden öppnade för spekulationer. När bilen släppte fältet tog Alicia Bore och André Eklundh ledningen för att sedan släppa till Darah Boko och Peter Untersteiner.

Från tät vann hemmaekipaget enkelt på tiden 1.11,5.

– Det var tur att Alicia Bore kunde snuva oss. Den brukar ju släppa ledningen – det hade Björn aldrig gjort till mig, sade Untersteiner till Kanal 75.

– Darah Bibo var väldigt kaxig i dag. Det var ett tag sedan hon gick i ledningen. Hon bara drog och var mycket löpsugen.

Peter Untersteiners stall är rejält på gång efter en trög start på 2021. Kirsi Boko (e. Readly Express) ledde från start till mål i sin årsdebut i V75-7 och innan streckspelets början slog debutanten Global Cashflow (e. Ready Cash) till. 

Global Cashflows start var stallets första med en treåring den här säsongen och det slutade med en överlägsen seger på tiden 1.16,0/2140 meter. Untersteiner vann även som kusk bakom Milles Mulle (e. Tucson) från sonen Johans stall.

”Hästen är lite utöver det vanliga"

Flash Fire, Digital Process och Happy Few (e. Ready Cash) var jämsides vid mållinjen i V75-2. Till slut ropades den sistnämnde ut som vinnare efter en stark prestation som förstahäst i tredjespår under slutrundan. Segertiden skrevs till 1.14,0a/2140 meter.

– Han gjorde några riktigt svettiga lopp i fjol som treåring. Jag har väntat på att han ska bli starkare och växa i sig och det har han gjort nu. Jag är inte överraskad över att det går bättre för honom, sade tränaren och körsvennen Joakim Lövgren.

Bo Örberg äger, tränar och har kört Scorpion's Madness (e. Caballion) i hästens samtliga starter i karriären. På lördagen ordnade duon sin första segern tillsammans på V75. 

Från ledningen gav de inte konkurrenterna någon chans när de vann på 1.12,9a/2140 meter. Femårige Scorpion's Madness  har fått en fin start på året och har varit på pallen i årets alla fyra starter. Två av dessa har slutat med seger.

– Jag tänkte att det fanns en viss möjlighet att vinna. Han är lite bättre i ledningen än bakifrån. Han hade lite mjölksyra 50 meter kvar, men de andra kom inte så nära. Jag var mer orolig över att han skulle rulla över sista biten. Det är helt fantastiskt att vinna på V75. Hästen är lite utöver det vanliga, sade Bo Örberg till Kanal 75.

En annan spetsvinnare var Zlatan Knick (e. Going Kronos) som tog sin tredje seger för året i V75-5. Christoffer Eriksson körde till ledningen, varvade på 1.12,8 – och lät sedan ingen komma i farlig närhet. Zlatan Knick kom i mål på 1.11,8a/1640 meter.

ANNONS