Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Galius tvåa i Prix d'Amérique – blandade känslor för Séverine Raimond

Foto: Jean-Luc Lamère/Le Trot
Séverine Raimond var väldigt nöjd med Galius, men tyckte det var lite retligt att förlora så knappt. Foto: Jean-Luc Lamère/Le Trot

Séverine Raimond blev den första franska kvinnliga tränaren med starthäst i Prix d'Amérique. Hon var också väldigt nära att bli den första vinnaren.
– Det känns lite båda och just nu. Lite surt när det var så nära, men samtidigt gjorde Galius en enorm prestation.

Publicerad:

Séverine Raimond berättade för ATG Live om ett lite annat träningsupplägg till just det här loppet med Galius (e. Love You).

– Vi har tränat honom tuffare, väckt upp hästen lite extra. Galius svarade bra på detta och jag är jättenöjd med hästen. Överhuvudtaget har det här varit en fantastisk dag och vi har nog varit uppe i tre dygn utan sömn. Det blir så när man både är tränare, ägare och uppfödare till en Prix d'Amérique-häst.

Séverine Raimond uttalade sig även för Equidia.

– Hade någon på förhand sagt till mig att vi skulle vara tvåa i Prix d’Amérique hade jag tagit det utan diskussion. Davidson du Pont är en stjärna och vi är nöjda med att vara tvåa bakom en häst som i sin tur ofta varit tvåa bakom Face Time Bourbon. Hästen var verkligen på topp och förutom senaste loppet var det här första gången mot äldre hästar. 

– Det är inte förrän nu på sistone som vi trappat upp träningen på honom och jag tror att han kommer att vara ännu bättre nästa år. Han motsvarade verkligen våra förväntningar. Hela starten har gjort ett toppenjobb, sade Séverine Raimond till Equidia. 

I sulkyn bakom Galius satt Yoann Lebourgeois.

– Direkt efteråt är jag så klart lite besviken men jag känner att jag behöver se om loppet innan jag kan utvärdera det ordentligt. Det var synd för vår del att Étonnant inte höll längre än vad han gjorde. Jag kanske skulle ha väntat ytterligare lite med att gå ut i andraspår igen och det kanske blev så att jag körde för tidigt. På förhand räknade jag med att vi skulle vara bland de tre främsta. Men jag hade kanske föredragit att ha förlorat med två längder, sade Yoann Lebourgeois till Equidia.

Förhandsfavoriten Étonnant hade inte sin bästa dag på tävlingsovalen och var besegrad tidigt. I mål var Richard Westerinks häst oplacerad.

– Vi fick det loppet vi ville ha och jag ångrar inga val som jag gjorde, men hästen gjorde inte ett av sina bästa lopp. Jag vet inte vad det kan bero på, det får den närmsta veckan eller fjorton dagarna visa. Hästen var inte lika fin som under början av vintern. Det var inte vår dag idag men det kommer nya lopp, som Prix de France och Prix de Paris. Galius kom väldigt fort i loppet men den rätte Étonnant hade svarat honom i det läget. Hade det varit den riktige Étonnant hade han varit minst trea i mål. Det var synd att han hade en sämre dag just idag, sade kusken Anthony Barrier till Equidia.

Foto: TR BILD
Galius (höger) i täten tillsammans med Davidson du Pont (vänster) på upploppet av Prix d'Amérique 2022. Foto: TR BILD

Trea i mål slutade förra söndagens Prix de Cornulier-vinnare Flamme du Goutier (e. Ready Cash) för Théo Duvaldestin. Det stenhårda sjuårsstoet tränas av Thierry Duvaldestin, som var väldigt stolt över både hästen och sonen.

– Théo körde ett perfekt lopp, det kunde inte gärna ha blivit bättre än så här. Det är inte heller ofta en häst först vinner Prix de Cornulier och därefter blir trea i Prix d'Amérique. Flamme du Goutier gav verkligen allt igen där ute på tävlingsbanan och gjorde sitt bästa ännu en gång, sade Thierry Duvaldestin i ATG Live.

– Hon gjorde det väldigt bra som följde upp segern i Prix de Cornulier med en tredjeplats. Jag tycker att det var bästa hästen som vann loppet och jag vill passa på att gratulera Nicolas Bazire som satte straffsparken, sade Théo Duvaldestin till Equidia.

Närmast utanför pallen slutade Alessandro Gocciadoros Vivid Wise As och Matthieu Abrivard fyra medan Philippe Allaires Hohneck och François Lagadeuc blev femma.

– Vi kom inte iväg så bra men sen tyckte jag att han gjorde ett riktigt bra lopp. Det var starka sista 700 meter han mäktade med idag. Vi måste vara nöjda med honom, sade Matthieu Abrivard till Equidia.

– Det var ett tufft lopp som gick fort hela vägen. Han hamnade lite illa till bakom Bahia Quesnot, och utan det hade han nog kunnat vara trea. Det var för långt fram till de andra, sade Philippe Allaire till Equidia.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln