Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Galopp i derbykval – blev till skön revansch

I derbykvalet blev det en oturlig galopp till slut för Jörgen Westholms Gardner Shaw. Under onsdagen fick kretsen kring hästen lite plåster på såren när fyraåringen segrade i V86-finalen på Solvalla.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Jörgen Westholm och Gardner Shaw fick revansch efter galoppmisslyckandet i derbykvalet. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Galoppen kom drygt 200 kvar i det derbykval som Power tog hem. Om det räckt till en derbyfinal är oklart, men Gardner Show (e. Ready Cash) hade varit sämst trea. Nu valde Jörgen Westholm att ta nya tag och anmälde sin valack till fyraåringsloppet i V86-8 på Solvalla. Från femte par utvändigt fick han rygg på favoriten Dwayne Zet via tredjespår på sista bortre långsidan och när upploppet nalkades var det inget snack om saken. Förstapriset på 60.000 kronor slukades av Gardner Shaw. Detta till glädje för rutinerade skötaren Jimmy Dahlman.

– Det var jättesurt att Gardner Shaw galopperade till slut i derbykvalet, även om det kanske ändå inte räckt för en finalplats. Han visade i alla fall kanonform och den hade hästen behållit fram till i kväll. Det kändes som lite revansch.

Segertiden blev 1.13,2a/2140 meter och det var fjärde segern i sjunde starten det här året.

Det blev rejäl fartfest direkt i V86-inledningen på Åby. Wim Paal var sin vana trogen på gashumör och spetsade från andraspåret bakom bilen med Amour A Belle (e. Voltigeur de Myrt) i en 1.08-öppning första 500, vilket blev 1.10,0 första varvet. Trots detta hade ekipaget inga problem att hålla farten till säker seger närmast före starkt avslutande Högstenastalldräng. Tiden stannade vid 1.11,6a/1640 meter och segerchecken var på 60.000 kronor. Det var första segern i andra starten i Paals regi.

Sofia Aronsson-tränade Vichy Grif (e. Varenne) imponerade stort i V86-2 på Solvalla. Trots en resa utvändigt om ledande favoriten Miracle Tile kunde Vichy Grif tidigt avgöra över upploppet för Erik Adielsson. Även här blev segertiden 1.11,6a/1640 meter och förstapriset var 60.000 kronor.

– Vichy Grif var fantastiskt fin och jag hade bra koll på hennes form. Det kändes genom sista kurvan att vi skulle ha god segerchans, kommenterade Adielsson.

Peter Untersteiner lyckades hålla ledningen med favoriten Global Agreement (e. Love You) i V86-3, men fick lite småtryck där framme. ”Dödenshästen” Aragorn As kämpade starkt och det stod lite och vägde till slut, men Untersteiner höll ändå undan säkert. Det här var fjärde segern i sjunde starten och Global Agreement segrade på 1.14,3a/2640 meter.

Mer Peter Untersteiner blev det i V86-5 – och detta trots en resa i positionen utvändigt om ledaren bakom egentränade Princess Kloster (e. Classic Photo). Den sistnämnde hade ingen etta i programraden trots flera starka insatser, men den här gången räckte det hela vägen. Untersteiner hade koll på ledande C.M.T.Queen Bee redan genom slutsvängen och inte heller några bekymmer att hålla undan för Sunettan Palema i andra ytter. Segertiden blev 1.13,7/2160 meter.

Mattias Djuse var offensiv med tidigare lite otursförföljde Ninja's Kiss (e. Zola Boko) i V86-4. Han lämnade fjärde utvändigt och nådde fram utvändigt om ledaren dryga varvet från mål. Väl där var ekipaget bara bäst och ordnade första årssegern på ett starkt sätt. Segertiden skrevs till 1.14,8a/2140 meter.

He's Marvelous (e. Muscle Hill) hade inte vunnit sedan slutet av augusti 2018, men nu var det dags i V86-6. Detta trots att Björn Goop fick nöja sig med positionen som först i andraspår, en bit bakom allt för heta ledaren Tokarev. Goop klev in i handlingen mitt på sista bortre långsidan och He's Marvelous svarade för sin bästa insats på länge när han enkelt höll undan för köhästarna. Segertiden stannade vid 1.13,1a/2140 meter och hästen fick en välförtjänt klapp över mållinjen av Goop.

Carl Johan Jepson vann starten bakom Raoul Engblom-tränade Ad Hoc (e. Yankee Glide) i V86-7. Efter en 1.10,6-öppning första 500 fick han sedan strypa tempot till 1.13,8 det inledande varvet. Det räckte för att det skulle hålla hela vägen till årets andra vinst på 1.12,7a/2140 meter.

Rätt V86-rad:

2–5–1–3–9–5–5–10

8 rätt: 51.779 kronor

7 rätt: 302 kronor

6 rätt: 43 kronor

 

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln