Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gareth Boko imponerade stort

Hästen gjorde första starten för Jerry Riordan.
1640 meter senare hade Magnus A Djuse svårt att första vad han just varit med om.
Gareth Boko vann på 1.09,9a/1640 meter.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:

Det var inte bara segertiden som stack ut. Magnus A Djuse planerade att backa ner i ryggar från start när Gareth Boko (e. Make It Happen) gjorde första starten sedan februari.

– Det gick inte. Han var så löpsugen, sa kusken till ATG Live efteråt.

Istället blev det utvändigt om ledande Generaal Bianco. En stund åtminstone. 600 kvar pressade sig Gareth Boko till ledningen och sedan gick han bara undan till en retfullt enkel seger.

– Hann vann helt okörd.

– Jag vet inte vad jag känner. Jag är chockad över hur bra han var.

“En elitloppstid”

När Djuse fick frågan om det var det ”värsta” loppet han har kört svarade kusken så här: 

– Ja, det tror jag nog.

Åttaåringen har över fyra miljoner på kontot och har tidigare tränats av Conrad Lugauer och Per Lennartsson. När hans nye tränare intervjuades kom Elitloppet på tal.

– När jag såg tiden tänkte jag att det är en elitloppstid. Men hästen har haft problem med benen och vi får ta en dag i taget. Det är svårt att titta för långt fram, sa Jerry Riordan.

Ingen lycka för Tae Kwon Deo

I loppet var Adrian Kolgjinis Tae Kwon Deo favorit. Han fick en inledning i tredjespår innan han backades ner sist utvändigt. När Kolgjini valde att gå på via tredjespår och på upploppet tappad hästen stilen. 

– Det var inte bra. Loppet i sig blev helt fel kört för oss. Det var inte det rätta trycket i honom när jag tog högertöm 500 kvar. Han kändes fin fram till dess, men när jag skulle begära något av honom var det inte det där trycket. Han hade förhöjd puls också. Något står inte rätt till, sade Adrian Kolgjini till ATG Live.

ANNONS

Ämnen i artikeln