Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gareth Boko till Elitloppet - sprang 1.09,6

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Gareth Boko efter segern i H.K.H. Prins Daniels lopp. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Vägen till Elitloppet eller H.K.H. Prins Daniels lopp som det också heter gick till Gareth Boko efter att ha vunnit på topptid.

Publicerad:

Sedan en tid tillbaka återfinns unghäststjärnan Gareth Boko (e. Make It Happen), numera åtta år, i regi Jerry Riordan. I debuten hos Halmstadtränaren blev det imponerande seger på 1.09,9a/1640 meter i Kalmar – och nu i andra starten följde han upp den prestationen med att springa 1.09,6/1609 meter. I och med det fick han också en inbjudan till Elitloppet. Därmed har Jerry Riordan möjlighet till två startande hästar i Solvallas storlopp.

Körande Magnus A Djuse hittade tredje utvändigt efter att ett par konkurrenter galopperat bort sig i inledningen av loppet. Disco Volante tog programenligt hand om ledningen – men efter 1.07,4 första 500 meterna tog krafterna slut den sista biten. Gareth Boko fick draghjälp från 600 meter kvar till sista sväng, men över upploppet satte Magnus A Djuse in slutstöten och hästen vann med säker marginal före bra avslutandes Floris Baldwin.

Uppfödare är John Bootsman, som äger hästen tillsammans med delägare Darko Stankovic.

– Det är helt otroligt det här. Han är som ett barn för mig och Darko, det är inte ofta, men ibland har man en sådan relation till en häst. Vilken häst har kvalat in till Svensk Uppfödningslöpning, Svenskt Travkriterium, Svenskt Travderby och nu Elitloppet? Nej, det känns fantastiskt. Huruvida vi nu väljer att starta eller inte är helt upp till Jerry, säger John Bootsman.

Segern för Gareth Boko var den 18:e i karriären på 48 starter. Förstapriset uppgick till 400.000 kronor.

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
John Bootsman ägare och uppfödare till Gareth Boko. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
ANNONS

Ämnen i artikeln