Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Get A Wish gav Westergård sin första derbyseger

Foto: TR BILD
Bo Westergaard firar derbysegern med Get A Wish. Foto: TR BILD
Get A Wish vann danska derbyt. Foto: TR BILD
Bo Westergaard firar derbysegern med Get A Wish. Foto: TR BILD

Get A Wish ledde varje meter av det danska seger och för Bo Westergård var det första derbysegern.
– Det är absolut det största i min karriär, sade en rörd Bo Westergård i ATG Live.

Publicerad:

Garfield (e. S.J's Caviar-Thon), med sin tränare Jeppe Juel i sulkyn, var den stora favoriten till segern i det danska derbyt. Men Bo Westergård hade deklarerat på förhand att han inte skulle ge bort någon ledning med Get A Wish (e. Whising Stone-Amanda Vang).

Get A Wish flög till ledning och fick hålla en måttligt tempo. Jeppe Joel styrde fram Garfield i ett tidigt läge men Westergård höll sitt ord och släppte inte till favoriten.

Det blev ett lugnt lopp med en snabb avslutning där ledaren travade det sista av de tre varvet i 11-tempo. Favoriten Garfield kämpade det han kunde men var chanslös att utmana in på upploppet och fick nöja sig med andraplatsen. Trea blev Gasolin (e. Ens Snapshot-Angel's Share) med sin tränare Steen Juul i sulkyn.

Segern för Get A Wish blev enkel på 14,2/3000a.

Mamman dog

Det var en rörd Bo Westergård efter den klassiska segern som gav 606.000 danska kronor.

– Det är klart att det kommer många känslor i kroppen nu. Det här är ju någonting som vi jobbat för och som jag har drömt om sedan min tid som lärling hos Flemming Jensen. Han var verkligen bra idag och kändes pigg hela vägen.

Att Get A Wish skulle bli en derbyvinnare var det nog inte många som trodde efter hans tuffa start i livet. Hans mamma dog vid hans födsel.

– Ja, historien runt den här hästen gör ju allting lite extra. Hans mamma dog och han fick matas med nappflaska den första tiden. Som sagt det blir lite extra stort med den historien, sa en rörd Bo Westergård i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln