Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Get A Wish på topptid

Foto: STEIN LARSEN/TRAV365.NO
Bo Westergaards Get A Wish bjöds in till Oslo Grand Prix efter söndagens övertygande seger på Charlottenlund. Foto: STEIN LARSEN/TRAV365.NO

Get A Wish vann Danskt Travderby i fjol.
Under söndagen visade han att han tillhör de bättre även som femåring.
Efter att ha vunnit på 1.11,1a/2000 meter blev hästen också inbjuden till Oslo Grand Prix.

Publicerad:

Bo Westergaards Get A Wish blir bara bättre och bättre. Efter att ha inlett tävlingskarriären på bra sätt, men utan att visa det där lilla extra, kom utvecklingen som fyraåring. 

Hästen segrade i Danskt Travderby 2022, men under söndagen svarade han för sitt livs hittills bästa prestation, det då han vann Femåringseliten på Copenhagen Cup-dagen.

Tillsammans med Bo Westergaard flög hästen till ledningen och i den positionen drog man på i tufft tempo. Konkurrenterna försökte närma sig, men istället för att utmana ledaren stack Get A Wish undan in mot upploppet och vann i fullständigt överlägsen stil.

Vinnartiden skrevs till 1.11,1a/2000 meter, endast en tiondel från den tid som en annan femåring, Francesco Zet, sprang på Umåker under lördagen.

Efter loppet var tränare Westergaard mycket nöjd med sin häst som tog karriärens tolfte seger i 29:e starten och tjänade 75.000 danska kronor.

– Hästen har fortfarande inte startat så många gånger, han är fortfarande orutinerad. Prestationen var bra i dag, han låg fint i tömmarna hela vägen. Med den här hästen drömmer vi om att nå toppen och att han ska kunna etablera sig där, säger Westergaard i vinnarcirkeln.

“Tackar givetvis ja”

I vinnarcirkeln blev sonen till Wishing Stone också inbjuden till Oslo Grand Prix på Bjerke i mitten av juni.

– Och eftersom jag bott i Norge i många år och ägarna dessutom är därifrån tackar vi givetvis ja till den inbjudan. Jag tror helt säkert att det kommer stora lopp som den här hästen kan erövra framöver.

Tvåa slutade Marcus Lindgrens Nugget Zon för körande Erik Adielsson. Från rygg ledaren tjänade man 32.500 danska kronor, trea blev Dowhatyoudodowell.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln