Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gina Mearas vann Folke Hjalmarssons Minneslopp

Foto: TR BILD
Målgång Folke Hjalmarssons Minneslopp. Foto: TR BILD

Milady Grace var på väg mot en säker seger när hon plötsligt tappade aktionen och galopperade.
Vinnaren av Folke Hjalmarssons Minneslopp blev i stället Gina Mearas som avgjorde den tuffa vägen.

Publicerad:

Queen of Trixs tog hand om ledningen och sedan Mellby Harissa galopperat kort senare kunde Milady Grace glida till ledningen och varvet passerades efter 1.14,7. Örjan Kihlström har varit en frekvent vinnare av det här loppet – fyra segrar senaste sex åren. Mycket talade för ytterligare en seger då Daniel Redén-tränade Milady Grace såg ut som vinnaren hela upploppet ned – fram till kort före mål.

Då sjabblade hon med aktionen och galopperade. Johan Untersteiner-tränade Gina Mearas (e. Cantab Hall), för dagen körd av Björn Goop, tog dödspositionen ut på slutrundan men taktade till genom slutkurvan. In på rakan tog hon fart igen och vann säkert när Milady Grace galopperat. Det var årets första start på svensk mark, däremot har hon tävlat på Vincennes utan framgång i vinter. 

“Snöpligt”

– Jag körde mer för andrapriset, Örjans var en klar vinnare tills den galopperade, det var en snabb avslutning av min häst, sade Björn Goop till Kanal 75.

– Galoppen kom överraskande för mig också, det kändes bra och jag blev inte förvarnad. Hon kändes stark. Det var lite snöpligt, sade Örjan Kihlström till Kanal 75.

Segern var värd 150 000 kronor och segertiden blev 1.13,3a/2 140 meter. 

ANNONS

Ämnen i artikeln