Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Glamorous Rain vann före Great Skills

Foto: JEAN-LUC LAMAÉRE
Glamorous Rain etta och Great Skills tvåa på Vincennes. Foto: JEAN-LUC LAMAÉRE

Great Skills gjorde en stark prestation i Frankrikedebuten och slutade tvåa. Vann gjorde Daniel Redéns Glamorous Rain efter att Alexandre Abrivard fixat lucka från rygg på ledaren.
– Hon kommer gå framåt med det här loppet och. Nu siktar vi mot Prix Ténor de Baune på julafton, säger Daniel Wäjersten.

Publicerad:

Många trodde på svensk seger i lopp ett på Vincennes denna torsdagslunch då Great Skills skulle äntra kolstybben för första gången med sin tränare Daniel Wäjersten i sulkyn.

Men trots en andraplats för Great Skills efter ett lopp mestadels i dödens en bit bakom ledaren blev det ändå svensk seger. Daniel Redéns Glamorous Rain var snabb från start och tog hand om ledningen för att sedan släppa till Gaspar de Brion. In på upploppet tryckte  Alexandre Abrivard sig ut och Glamorous Rain spurtade vasst till seger på 1.11,4a/2100.

 Sayonara med Björn Goop i sulkyn avancerade starkt i sista kurvan och gjorde det bra som fyra. Segerchecken till Glamorous Rain var  40.500 euro.

“För stor respekt”

Great Skills avslutade starkt trots sitt tuffa lopp och fixade andraplatsen.

– Jag hade väl lite för stor respekt för uppförsbacken och den om ledde. Jag ville inte börja köra förrän i sista sväng och för att kunna vinna loppet borde jag ha haft bättre fart tidigare. Jag blev en erfarenhet rikare och det viktigaste var ju att hon kändes så väldigt fin, säger Daniel Wäjersten.

Nu blir det start i storloppet Prix Ténor de Baune på julafton härnäst. Då handlar det om voltstart över 2700 meter.

– Jag körde med boots fram idag, men dom kan jag ta bort till näst start samtidigt som jag kör helstängt då. Det blir också en annan kusk som har bättre Vincennes-kännedom när det då är voltstart. Jag har inte pratat med någon ännu så vi får se vem som kör, säger Daniel Wäjersten som stannar i Frankrike tills på fredag eftermiddag för att bland annat köra ett jobb med Titan Yoda.

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln