Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Glänste från ledningen: "Kanske kan nå guld"

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Kevin Oscarsson och Lucky Base tog en säker seger i bronsdivisionen. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Framgångarna fortsätter för Hans Crebas. Från ledningen lotsade Kevin Oscarsson Lucky Base till en säker triumf.

Publicerad:

Kevin Oscarsson fick chansen bakom Hans Crebas-tränade Lucky Base (e. Akjas Funnymaker). Ekipaget fick överta ledningen i utgången av första sväng för att sedan öppna första 500 meterna efter 1.13,8 när ett försök i bronsdivisionen avgjordes på Jägersro.

Sedan hade den femårige valacken full kontroll på händelserna. Man passerade kilometern efter 1.15,0 och efter att ha avslutat sista 500 meterna på 1.10,5 blev segermarginalen stor till slut.

– Det känns jättebra. Han är en underbar häst. Det är jobbigt att stå vid sidan, men det var underbart att få se hästen vinna. Det är många faktorer som spelar in att det går bättre. Allt är bara kanon. Den här hästen har tjänat över en halv miljon de senaste sju starterna, men jag tror att han har mycket utveckling kvar. Han kanske kan nå guld, men det är långt kvar, säger Hans Crebas till Kanal 75.

Lucky Base ordnade årets sjätte seger i årets tionde start. Mållinjen passerades på det nya rekordet 1.12,8/2140 meter närmast före Kennedy och Franklin Face.

Kolgjini ordnade hemmaseger…

Klass II-försöket avgjordes över sprinterdistans. Efter en utdragen spetskörning var det till sist Peter Ingves och Mertsi Bollström-tränade Bansky som hade kommandot. Första halvvarvet klockades till 1.08,5.

Med Awesome Kronos utvändigt kunde Bansky dämpa tempot upp till kilometern där klockan stannade på 1.13,5. Andra utvändigt hittade Adrian Kolgjini med egentränade Upper Face (e. Trixton) och när loppet skulle till att avgöras sluggade sig den fyraårige valacken först. Upper Face noterades för karriärens femte seger, den fjärde för året, och segertiden skrevs till 1.12,5a/1640 meter.

– Det är skönt att få till den här hästen. Han har hela tiden haft ögonen på sig och han är en fin häst. Idag blev det perfekt och vi fick luckan in på upploppet. Distansen är inte optimal för honom, men han gjorde det riktigt bra, säger Adrian Kolgjini till Kanal 75.

Från ledningen höll Bansky till andrapriset medan Joakim Lövgren och egentränade Oscar L.A. tog hand om bronspengen efter en pigg avslutning.

… och Eriksson ville inte vara sämre

I en spårtrappa för hästar med högst 650.000 kronor intjänat var tempot högt uppskruvat. Örjan Kihlström sände fram först utvändigt om ledaren med Zenzero Jet och Björn Goop och Royce Rolls i tät tvingades öppna första kilometern efter 1.12,3 och första 1500 meterna efter 1.12,2.

Zenzero Jet var trött genom slutsvängen samtidigt som Christoffer Eriksson och egentränade Rackham (e. Love You) avslutade starkt och den senare segrade också säkert. Den fyraårige hingsten passerade mållinjen på 1.12,3a/2140 meter och noterades därmed för sin första seger sedan i maj.

Förstapriset på 100.000 kronor gör att Rackham nu sprungit in 528.500 kronor.

Royce Rolls höll förtjänstfullt till andraplatsen från ledningen, men kunde inte stå emot vinnaren den sista biten. Kevin Oscarsson och Hans Crebas-tränade Kadabra Bolets blev trea.

Spets och slut för Loes

I ett försök i diamantstoet var segermelodin spets och slut för Eric Martinsson-tränade Loes (e. Up And Quick). Carl Johan Jepson lotsade det fyraåriga stoet först över mål på 1.14,2/2140 meter före Darah Bibo och Valborg Marje som båda två avslutade piggt över Jägersros upplopp. Men mot ledaren fanns inte mycket att göra.

Loes tog årets och karriärens femte seger. Senast hon ute i kval till Derbystoet med en sjätteplats som följd.

– Det är skönt när det går vägen, men det kändes som att det bara var jag som trodde på det här. Hon har varit ute mot tuffa hästar och vi har haft tankar att hon ska kunna duga i den typen av lopp. Jepson brukar inte missa från springspår och jag förstod att han ville köra där. Det såg bra ut under vägen och det var som sagt skönt att det höll hela vägen, säger Eric Martinsson till Kanal 75.

Harran Boko glänste på nytt

Marc Elias satsade vad som gick från start med Conrad Lugauer-tränade Harran Boko (e. Maharajah) och den sexårige valacken tog hand om ledningen i silverdivisionen. Ekipaget höll sedan ett jämnt tempo loppet igenom – och konkurrenterna var chanslösa att utmana.

Harran Boko varvade på 1.12,4 för att sedan komma i mål på 1.11,6a/2140 meter med gott om luft ned till övriga.

– Han stod för en femstjärnig insats. Jag behövde ladda för att komma till ledningen, men sedan tyckte hästen själv att det gick lite för långsamt ett tag. Han förstod själv att vi var ute på sista varvet och 800 meter från mål fick han löpa på, säger Marc Elias till Kanal 75.

Harran Boko segrade före Macelleria och Giant Shadow.

– Hästen höll sig ganska lugn ändå. Det var inte alls samma tendenser som han kunnat visa upp tidigare, säger Marc Elias.

Exclusive Matter tapper från tät

Johan Untersteiner var avstängd och fick bevittna tävlingarna på Jägersro från sidan. I klass I-försöket hade Untersteiner tre hästar med – bäst gick det för Exclusive Matter (e. Explosive Matter) och Christoffer Eriksson som, trots tuff press i omgångar och lång distans, kunde hålla undan med liten marginal till slut.

– Det var speciellt. Jag hade tre hästar med i loppet och den var en ovan känsla att se loppet från sidan. Jag tyckte det var fint att han kom till ledningen ganska smidigt, men sedan blev det körning på körning och det gick alldeles för fort. Han stod för en härlig kämpaglöd till slut och det var skönt att se, säger Johan Untersteiner till Kanal 75.

Exclusive Matter kom i mål på 1.12,7a/2640 meter och vann före T.Rex Face och stallkamraten Quick Lane. Exclusive Matter tog karriärens femte seger i den 16:e starten.

ANNONS

Ämnen i artikeln