Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Global Agreement segrade på topptid

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Global Agreement och Peter Untersteiner tog en övertygande seger. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Den fyraårige valacken dundrade undan från ledningen.

Publicerad:

Peter Untersteiners Global Agreement (e. Love You) stod för en svettig insats när han tog hem klass II-försöket från ledningen. Untersteiner laddade för fullt från spår sju bakom bilen och det var ingen diskussion kring vilken häst som skulle ta hand om täten.

I den positionen höll Peter Untersteiner sedan tempot uppe. Första 500 meterna klockades till 1.11,8 medan varvet gick på 1.13,3. Global Agreement kunde sedan gå undan och vinna med ett flertal längder på 1.11,8a/2140 meter.

– Det är bra papper för att vara i lägsta klassen. Det är nästan gulddivisionstider ju. Det var inte så sannolikt att jag skulle få ledningen, men när vi fick det kändes det riktigt bra. Jag har alltid trott mycket på honom, men han har behövt mycket tid för att mogna. Han har fått det och nu tror jag att vi får betalt för det, sade Peter Untersteiner till Kanal 75.

Global Agreement har inlett tävlingskarriären starkt och det här var den fyraårige valackens femte seger i den nionde starten.

Från rygg på ledaren blev det en andraplats för Johan Untersteiner-tränade Nairajah med Erik Adielsson i sulkyn. Trea blev Björn Röcklingers Don’t Be Weak som kamperade ihop med Ulf Eriksson.

Finalseger för S.T.C.C.Faksen

Dryga varvet från mål valde Ulf Ohlsson att gå på först i tredjespår med Karen E. Kvåles S.T.C.C.Faksen (e. Norheim Faksen). Ett vinstgivande drag skulle det visa sig. In i slutsvängen hade den åttaårige valacken sköljt till tät och därifrån seglade han undan till en säker seger på 1.23,9/2160 meter i finalen av Dubbelcupen.

Felfri har S.T.C.C.Faksen inte varit sämre än trea i år. Det här var årets tredje triumf, den andra i följd.

Guri Gjermundshaugs T.B.’s Tröllgutt galopperade i starten för Torbjörn Jansson. Den åttaårige hingsten reparerade dock detta förtjänstfullt och slutade tvåa i mål. Tredjeplatsen gick till Jan-Ove Olsen med egentränade Kong Henry. Även den hästen galopperade tidigt och stod för en stark upphämtning.

Björn Steinseth och Spikfaks var uppe som tvåa och var i slagläge i ingången av sista sväng när hästen tappade travet och galopperade.

Vagabond Bi överlägsen i silver

Succéåret fortsätter för David Persson och Vagabond Bi (e. Varenne). I försöket i silverdivisionen körde Ulf Ohlsson sig till ledningen efter ett drygt halvvarv och sedan var det spel mot ett mål. Vagabond Bi öppnade första varvet på 1.11,2 och gick sedan undan till seger med ett par längders ledning på 1.11,7a/2140 meter.

Bakom vinnaren slutade Kick Off Classic tvåa och Dom Perignon trea. För Vagabond Bi var det femte årssegern.

– Jag kände i värmningen att han var piggare än vanligt. Han tålde tydligen att springa som han gjorde. Jag vet att han tål att göra extremt mycket själv. Jag vet inte vad som är påväg att hända. Han har hjärta och lungor och en skalle av guld. Jag finner inte riktigt ord, sade David Persson till Kanal 75.

Förstapriset på 125.000 kronor gör att Vagabond Bi nu sprungit in 1.647.101 kronor.

Born Unicorn fortsatt obesegrad hos Redén

Försöket i bronsdivisionen avgjordes över 3140 meter och autostart. Där blev det vinst för Born Unicorn (e. Raja Mirchi) som gjorde andra starten i regi Daniel Redén och noterades för andra segern. Hästen kunde inte svara upp innerspåret, men Örjan Kihlström var påpassligt med och hittade tidigt ut i andraspår.

Varvet från mål gick Kihlström på först i tredjespår. Genom slutsvängen var han framme först utvändigt om ledande Global Winner och in på upploppet var segergreppet kopplat. Den sexårige valacken utmanades dock hela vägen in av Indra’s Secret och segern togs med minsta möjliga marginal.

Born Unicorn kom i mål på 1.13,7a/3140 meter. Bakom tätduon blev det ett tredjepris för Global Winner som höll förtjänstfullt från ledningen.

Born Unicorn inledde karriären hos Stefan Melander vilken han kvalade in till långa E3-finalen för.

ANNONS

Ämnen i artikeln