Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Global Difference obesegrad under 2023

Joakim Lövgren har en spännande häst i fyraårige Global Difference. Under onsdagskvällen kom femte segern i karriärens sjunde start.
– Det här var det svettigaste loppet han gjort, säger Lövgren i vinnarcirkeln.

Publicerad:
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Global Difference vinner före Global Bam Bautin och Magnum Stone. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

(TV: Bilder från ATG)

Global Difference (e. S.J.’s Caviar) fyraåringssäsong har inletts på bästa sätt med tre raka segrar. Under onsdagkvällen var han ute i en spårtrappa på Jägersro och startade från spår sju bakom bilen.

Det blev en tung inledning på loppet och först efter 800 meter landade han som etta i andraspår efter att han blivit över från start. Trots det tog Global Difference ner ledande Global Bam Bautin över upploppet och vann med en knapp längd. Tiden blev 1.13,3a/1640 meter.

– Det kräver sin häst och det är egentligen ingen bra taktik att köra ute i spåren, man kan säga att hästen grejade det idag, säger Joakim Lövgren i vinnarcirkeln.

Tränaren var imponerad av Global Difference prestation och ser en utveckling för varje start.

– Det här var det svettigaste loppet han gjort. Så här bra har jag aldrig känt honom. Det är kul att se hur han utvecklats av tävlandet. Han har mycket inom sig och för varje lopp känns det som han är tio meter bättre till nästa gång.

Spets och slut för Bold Request

V86-omgången avslutades med ett tilläggslopp där vinnaren stod på startvolten. Dwight Pieters prickade starten bakom Bold Request (e. Bold Eagle) som tog hand om ledningen. Femåringen stannade där in i mål och tog årets första seger. Klockan stannade på 1.13,6/2140 meter.

– Det viktigaste var att pricka från springspåret och jag lyckades med det. Han är bra när man kör i ledningen. Det kändes väldigt bra redan innan och hela vägen i loppet, säger Dwight Pieters i vinnarcirkeln.

Övriga V86-vinnare på Jägersro var Sofia Aronsson-tränade Nina Ginto (e. Yarrah Boko) och danska Ginetta (e. Wishing Stone). Båda hästarna vann från ledningen och det är Jan Kramer som tränar den sistnämnda.

Cool Trix fortsätter vinna

V86-spelet delades mellan Solvalla och Bjerke. På den norska huvudstadsbanan visade en segermaskin upp sig i Frode Hamres Cool Trix (e. Trixton). Den femårige valacken kom tidigt till ledningen och därifrån bärgade han karriärens 12:e seger i 21:a starten. Detta var ett försök i Summer Meeting Oslo där finalen körs på Bjerke den 11 juni.

Sexårige Sue (e. Great Challenger) inledde omgången på Bjerke då han skrällde till och vann, endast streckad till fyra procent på V86-spelet. Därefter ledde Birk Brage (e. Bork Odin) runt om i ett kallblodslopp och avslutningsvis fick Lucky Queen Soa (e. Make It Happen) segerdefilera. Hon tog nu 20:e seger i 50:e starten och har tjänat över tre miljoner kronor.

Innan V86-tävlingarna tog sin början avgjordes ett snabblopp. Blott fem hästar deltog och det kom att bli en duell över upploppet mellan Frode Hamres meriterade fransos Feydeau Seven och Kim Pedersen-tränade Hell Patrol (e. Yankee Glide). Den sistnämnda vann med liten marginal på fina tiden 1.11,6a/2100 meter.

– Han höll farten hela vägen in och gör alltid sitt bästa. Jag är väldigt nöjd med honom för dagen, säger Kim Pedersen i vinnarcirkeln.

Fullständiga resultat från Jägersro hittar du i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln