Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Global Diplomacy fick revansch

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Global Diplomacy, här vid tidigare start. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Johan Untersteiners tvååring Global Diplomacy galopperade i Svensk Uppfödningslöpning.
Under tisdagen fick hon sin revansch då hon segrade i Silverstoet på Axevalla.

Publicerad:

Johan Untersteiners Global Diplomacy kvalade in till Svensk Uppfödningslöpning som trea i sitt försök, bakom Sommerbrise och Hepburn.

I finalen blev det däremot startgalopp - så revanschlusten fanns verkligen där när man gick ut i Silverstoet under tisdagen. Där mötte man trean i Uppfödningslöpningen, Julia Sisu, men efter en snabbstart kopplade Johan Untersteiner greppet direkt, då Global Diplomacy hittade till ledningen, samtidigt som värsta konkurrenten var fastlåst i tredje invändigt.

Tempot var förhållandevis lågt under vägen - och över upploppet hade dottern till Ready Cash inga som helst problem att gå undan till mycket enkel seger.

Det var stoets första vinst i karriären - och därmed Johan Untersteiners första triumf i loppet som körts sedan 1980.

– Det är ett anrikt lopp, så det känns fint att vinna. I juli kände jag att vi kanske skulle ta och starta henne i år, så vi pushade lite. Hon har väldigt lätt för sig. För att vara en Ready Cash-avkomma är hon inte så tokig att ha att göra med, hon går ute dygnet runt och ser ut lite som en teddybjörn, men springa kan hon. Det här var välförtjänt. Nu blir det litet break, så siktar vi mot lopp ingående i Margaretaserien i februari, sade Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.

Vinsten var värd 100.000 kronor och man kom i mål på 1.15,4a/1640 meter. Bara tre gånger tidigare har det gått fortare i loppets drygt 40-åriga historia.

ANNONS

Ämnen i artikeln