Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Global Virgin läcker efter fin resa

Foto: ATG.
Global Virgin korsar mållinjen. Foto: ATG.

– Hon har väl en miljon andraplatser så det är så gött när hon får vinna!
Så säger Birger Pettersson Wiik efter att hans Global Virgin spurtat till en lätt triumf på Åbytravet.

Publicerad:

Loppet blev något speciellt för det sexåriga stoet som stod med 20 meters tillägg: första varvet fick hon nästan avverka i sin ensamhet mellan två stycken klungor.

– Ja, det blev ju lite konstigt men Johnny Takter höll sig kall och hade inte bråttom, säger tränaren Birger Pettersson Wiik.

När Takter lotsat fram henne i ryggar till upploppet svarade Global Virgin (e. S.J.'s Caviar) med en rejäl avslutning och vann mycket enkelt på 1.14,8/2 160 meter. 

– När hon väl fick ryggarna såg jag att hon hade spänsten och då kändes det bra. Johnny drog varken tussar eller norsken så det var mycket kvar. Det är så gött när hon får vinna, förlösande på något vis.

Glömde vinflaskan

Nu väntar vintervila – eller en tur till väst.

– Hon är en helt annan häst utan skor så jag har inte tänkt att starta henne fler gånger i år men när hon var så fin kanske jag får titta på något Bjerke-lopp där skotvång inte finns, jag får se.

Takter fyllde nyligen 63 år och skulle egentligen ha fått en lite omedveten födelsedagsgåva av tränaren.

– Han är en av världens bästa kuskar och jag vet att han gillar Barolo och tänkte ta med en flaska och ge till honom vid seger men jag glömde den tyvärr.

Är det någon som har tips till Birger tar han gärna emot sådana då hans andra starthäst för kvällen, Global Utopia, galopperade i slutskedet med en fin placering på gaffeln.

– Ja, hjälp sökes! Jag har ingen aning om felet och det känns lite surt när hästen har kapacitet och krafter kvar.

ANNONS

Ämnen i artikeln