Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Global Virgin vann tillsammans med Magnus Jakobsson – har kört in mer än en halv miljon

Birger Pettersson Wiiks Global Virgin (e. S.J.'s Caviar) segrade tillsammans med kusken Magnus Jakobsson.

Publicerad:

Stoet vann på tiden 1.13,4a/2080 meter i det sista loppet på Åmåls travbana på onsdagen. Det blev seger med en hals för Global Virgin som ägs av Pettersson & Wiik AB, Årjäng, och är uppfödd av Global Farm AB, Nacka Strand. Förstapriset i loppet, som kördes på lätt bana, var värt 110 000 kronor.

Den sjuåriga stoet hade före dagens lopp vunnit fyra lopp på 25 starter och har med dagens seger kört ihop en prissumma på 576 900 kronor (med segerprocent på 19 och platsprocent på 62).

Den favoritspelade hästen hos ATG, Hattusa med Ulf Ohlsson, slutade tvåa.

Övriga hästar som fick prispengar i loppet var Hattusa (tvåa), Stella Nova Race (trea), Endwithastar (fyra), Benedetta Jet (femma) och Whitelighttrotter (sexa).

Force De Flandre, med Dagfinn Aarum i sulkyn, galopperade under loppet och Breidabliks Kahlua med Conrad Lugauer i sulkyn och The Primerose som kördes av Björn Goop blev diskvalificerade för galopp.

ANNONS

Startlista

Åmål , Lopp 10

Lill Mavils lopp - STL Diamantstoet, Försök 6 i Meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli) • 2080 m • Autostart
Förstapris: 110 000 kr
Lill Mavils lopp - STL Diamantstoet, Försök 6 i Meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli) 3-åriga och äldre ston 115.001 - 600.000 kr. Körsvenskrav kat. 1. Körsvenner födda 040615 eller tidigare. 2080 m. Autostart. 12 startande. Pris: 110.000-55.000-32.000-19.000-12.500-10.000-6.500-5.000 kr (8 priser). Lägst 2.500 kr till alla tävlande. Svenska Travligans hederspris till segrande hästs ägare och hästskötare.