Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Glomorous Rain vann E3 Consolation

Glamorous Rain är både välstammad och talangfull.
Efter karriärens fjärde seger hoppas Örjan Kihlström på årgångslopp för Glamorous Rain.

Publicerad:

Det är kanske inte så konstigt att det finns förhoppningar på det treåriga stoet som tränas av Daniel Redén. Mamman Savvy Yankee (e. Balanced Image) har tidigare lämnat sexfaldige miljonären Knows Nothing (e. Kadabra) och pappan Muscle Hill behöver ingen närmare presentation.

Glamouros Rain var klar favorit i E3 consolation för ston som avgjordes på Solvalla istället för Gävletravet som drabbades hårt av regnet tidigare i veckan. Örjan Kihlström hittade andra utvändigt samtidigt som andrahandsfavoriten Global Countess och Magnus A Djuse satt i ledningen. På den sista bortre långsidan styrde Kihlström på via tredjespår och sedan kunde hans häst avgöra utan större besvär.

– Jag ska inte säga att jag var säker på att vi skulle slå ledaren, absolut inte. Men min häst kändes väldigt fin, sade Kihlström i ATG Live.

Klockan stannade på 1.12,1a/1640 meter och förstapriset var 100 000 kronor.

– Hon är jättefin tycker jag och hon gör fina lopp hela tiden, fortsatte Kihlström.

Reportern Patrik Fernlund nämnde Svenskt Travoaks.

– Jag hoppas att hon ska kunna vara en häst för de större loppen framöver, svarade Kihlström.

Mattias Djuse-tränade Global Counters tog hand om andrapriset och trea blev Jörgen Westholms Ninepoints Candy tillsammans med körande Mika Forss.

Stark avslutning

Forss var än mer lyckosam i E3 Consolation för hingstar och valacker. I slutsvängen såg han ut att ha för långt fram till ledande Cool Kronos och Niclas Hammarström när han körde Icouldbetheone (e. Rokkakudo) åt Henrik Larsson. Men när målrakan kom avslutade Icouldbetheone sylvasst och lyckades fånga in ledaren och skaffa sig en längd till godo innan mållinjen kom.

Klockan stannade på 1.12,4a/1640 meter och det var valackens andra seger på karriärens elva starter.

Cool Kronos, tränad av Svante Båth, tog hand om andrapriset och Daniel Redén-tränade Kash Keeper blev trea tillsammans med Ulf Ohlsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln