Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Golden Guard vann i årsdebuten

Efter ett halvårs frånvaro gjorde Golden Guard comeback på hemmabanan Vaggeryd. Det slutade med seger på en vass tid.

Publicerad:

Loppet innehöll åtta hästar och kördes över 1646 meter med autostart. Golden Guard (e. Brad De Veluwe) stack till ledningen. Claes Svensson fick sedan inte sitta i fred där framme. Halvvarvet travades efter 1.10,4. Varvet efter 1.12,0. 

På den sista bortre långsidan och över upploppet uppvaktades Golden Guard av Beckham. Claes Svenssons springare släppte ingen förbi sig och vann loppet på tiden 1.11,6a/1646 meter. 

Kusken och tränaren var mycket nöjd efter loppet.

– Det var lite bättre än väntat. Det är en fantastiskt fin häst som tjänade nästan 400 000 kronor under förra året. Han brukar inte behöva lopp i sig men en 1.11-tid på Vaggeryd är tufft, Han är uppe i Silverdivisionen nu och jag tycker att han ska kunna hävda sig på V75. Om vi matchar honom där direkt vet jag inte, men på sikt kommer det bli så, sade Claes Svensson till Kanal 75.

Golden Guard är sex år gammal och har vunnit tio lopp på 48 starter. Han har tjänat 915 382 kronor.

Det kördes ett amatörlopp inom ramen för GS75. Där gick segern till femårige Ekas Zalming (e. Zola Boko). Hästen tog sig tidigt till spets och vann på tiden 1.14,7a/2148 meter i fin stil. Ekas Zalming ska inte vara helt okomplicerad som häst.

– Han är hopplös i värmning och defilering. Det är ingen ordning på honom men får han bara upp farten duger han. Hade det varit för 30 år sedan hade de kanske kört ut honom, men det är annorlunda i dag, sade kusken Håkan E Johansson i vinnarcirkeln.

Jätteskräll i sista loppet

Omgången avslutades med en jätteskräll i Milos Ganador (e. Text Me). I sista sväng hade hästen långt fram till ledande Global Lover men spurtade riktigt bra och hann ikapp och förbi. Detta gjorde att värdet på GS75 gick från 914 kronor till en slutgiltig utdelning på 217 060 kronor.

– Jag har kört hästen förut. Han var rätt så bra i senaste loppet och idag löste det sig med lite överpace, men hästen var också bra, sade Peter Ingves till Kanal 75.

Milos Ganador står sedan den 1 maj på Mimmi Elfstrands träningslista. Det är hennes pappa Olle Elfstrand som äger hästen och hade den på sin träningslista fram till månadsskiftet. Han var skämtsam efter loppet.

– Jag har döpt om honom till Milos Galoppör men nu får jag ta tillbaka detta. Han blir för ivrig ibland och slår ihop och galopperar. Men idag kom han iväg lugnt och bra bakifrån. Detta var väldigt kul, sade Elfstrand till Kanal 75.

ANNONS

Ämnen i artikeln