ANNONS

Goliat Brick vann – fick 15 000 kronor

Thomas Jonssons Goliat Brick (e. Make It Happen) segrade tillsammans med kusken Kenneth Gorski.

Publicerad:

Valacken vann på 1.17,2/2120 meter i det nionde loppet på Visbys travbana på torsdagen. Det blev seger med en hals för Goliat Brick som ägs av Travtränare Thomas Jonsson AB, Nybro, och är uppfödd av Bredberg Anders, Tystberga. Förstapriset i loppet, som genomfördes på lätt bana, var värt 15 000 kronor.

Den femåriga valacken hade före dagens lopp bara vunnit två lopp på 27 starter. Hittills i karriären har Thomas Jonssons häst sprungit ihop 186 400 kronor (med segerprocent på 11 och platsprocent på 36).

Ouyouboolooey blev tvåa, Savoy trea, Cup Of Tea fyra, Bombibitt S.I.R. femma och Fauntleroy sexa.

Goliat Brick, med Kenneth Gorski i sulkyn, Fauntleroy, som kördes av Martin Malmqvist, Ingrid Sting, för Eva Lundahl, och Mendelssohn, med Ulf Ohlsson i sulkyn, galopperade under loppet och Art Of Destiny som kördes av Elin Nordqvist blev diskvalificerad för galopp.

Saffiano ströks före start.

ANNONS

Startlista

Visby , Lopp 9

P21-lopp • 2120 m • Voltstart
Förstapris: 15 000 kr
P21-lopp 3-åriga och äldre högst 500.000 kr med högst 500 poäng. Körsvenskrav kat. 2. Körsvenner födda 051005 eller tidigare. 2120 m. Tillägg 20 m vid vunna 80.001 kr, 40 m vid 200.001 kr Pris: 15.000-7.500-5.500-4.500-3.800-3.000-3.000-3.000 kr (8 prisplacerade). Lägst 1.500 kr till alla tävlande. Prispengar max total: 55.800 kr. Hederspris till segrande hästs ägare.