Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Grande Diva Sisu fick äntligen sätta pricken över i:et

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Grande Diva Sisu. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Grande Diva Sisu.
Så heter årets stosprinter!
– Jag kan inte må bättre, säger Per Nordström.

Publicerad:

Gina Mearas kunde inte hålla upp ledningen men fick överta av Galant Sisu efter 500 meter. När positionerna formerat sig Sashay My Way utvändigt om ledaren med storfavoriten Golden Tricks. 600 meter från mål gav sig Örjan Kihlström ut i tredjespår och redan i slutsvängen hade Sashay My Way slagit ledaren och det såg ut som ytterligare en klassisk vinnare som måttas in av Örjan.

Perfektion av Per

Per Nordström ville annat. Han fick den perfekt ryggen i Golden Tricks och vred ut till egen attack i början av upploppet. Då svarade hästen med att fokuserat spurta till en knapp men säker seger. 
Fyraåringen efter Ready Cash har verkligen varit som bäst i finalerna under året. Hon raketspurtade till andraplatsen i Drottning Silvias Pokal men i försöket till StoSprintern svek hon från ledningen.

Tjänat över två miljoner

Kanske var det bra med facit i hand då hon tycks trivas bättre i ryggar. Segertiden blev 1.11,2 och prischecken uppgick till 800 000 kronor. Hon har nu tjänat över två miljoner kronor.

– Jag mår fantastiskt bra, det kan inte vara bättre. Grande Diva Sisu gjorde en femstjärnig prestation och det var skönt när vi inte hann fram i Drottning Silvias Pokal, det här var en rykande finish. Jag vill också tillägga att jag är lika glad för Galant Sisus tredjeplats som vi ju också kvalade in, sade Per Nordström till Kanal 75 efter segern.

Golden Tricks höll till andraplatsen medan Galant Sisu – som alltså Per Nordström också kvalade in men som mellan försök och final gick till Björn Goop – sköt till vasst som trea.  

ANNONS

Ämnen i artikeln