Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Great Winner blev Årjängsmästare

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Magnus Jakobsson. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Great Winner hade spelarnas förtroende från början. När Magnus Jakobsson ställde frågan bakom GS75-favoriten blev han släppt till ledningen.
– Då kändes det väldigt bra i alla fall, säger tränaren.

Publicerad:

Och speciellt dramatiskt blev det aldrig. När Great Winner (e. Scarlet Knight) fick ta över ledningen mitt i loppet fick konkurrenterna fokusera på andrapriset. Hästen sträckte på sig och vann Årjängsmåstaren och 100 000 kronor på 1.14,7/2660 meter.

– Det blev rätt så behagligt faktiskt. Vi fick en bra start och sedan var det måttligt tempo när jag körde till. När vi kom till ledningen var mycket vunnet, sade Magnus Jakobsson i vinnarcirkeln.

Sexåringen gick segerlös i fjol. I år har han vunnit fyra av sina 13 starter.

– Det är en rejäl häst tycker jag. Han hade lite bekymmer i fjol men har kommit tillbaka starkt i år. Han har inte gjort ett dåligt lopp på hela året. Det är framför allt styrkan som är hans vapen även om snabbheten kommer mer och mer.

Innan segern hade Jakobsson hunnit med att köra egentränade Global Bienvenue i dennes årsdebut. Det fyraåriga stoet vann hälften av sina sex lopp i fjol. I årsdebuten fick hon nöja sig med en andraplats bakom Björn Goop och Habit Silvio (e. Habitat) som vann från ledningen.

– Jag är jättenöjd med henne. Hon gick bättre än vad jag hade förväntat mig. Det var nära att hon galopperade från start och jag tycker att prestationen var jättebra faktiskt, sade Jakobsson om andraplatsen.

Spets och slut

Björn Goop fick i sin tur nöja sig med andraplatsen när Jörgen Westholm avslutade GS75-omgången med en seger tillsammans med Gardner Shaw (e. Ready Cash). Ekipaget hittade till ledningen och fick tidigt Svecak Palema och Goop på utsidan. Den duon var sedan etta och tvåa i mål när Gardner Shaw vann på 1.13,3a/2140 meter.

Carl Johan Jepson hade förhoppningar om att ta sig till ledningen med Bengt Berg-tränade Zenato (e. Gift Kronos). Det blev istället rygg på Marble Arch som sedan blev andra utvändigt innan Jepson hittade luckan invändigt på upploppet. Det blev en hård strid mot en tapper Dollar Doc, men Zenato lyckades sätta nosen först. Det resultatet dröjde då Jepson körde väldigt nära bangränsen.

– Det löste sig till slut, men det satt hårt inne. Innerspåret var egentligen mitt på upploppet. Dollar Doc hände mycket töm och kom ner på mig. Jag tycker det blev en korrekt bedömning med tanke på det, sade Jepson i vinnarcirkeln.

Klockan stannade på 1.13,7a/2140 meter när Bergs femåring tog karriärens åttonde seger.

ANNONS

Ämnen i artikeln