Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gretzky Boko årsdebuterade på bästa vis

Ifjol vann Gretzky Boko Montéryttar-SM på Åbytravet tillsammans med Emilia Leo. På måndagen gjorde Morten A Pedersens häst första starten för året – och valacken var en vinnare direkt.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Gretzky Boko och Emilia Leo i samband med segern i Montéryttar-SM förra året. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

900 meter från mål gjorde Emilia Leo slag i saken tillsammans med Gretzky Boko (e. Muscle Hill). Då lämnade ekipaget tredje utvändigt och drygt ett halvvarv senare var man uppe som tvåa i loppet.

Över upploppet var man snabbt uppe jämsides och förbi ledande Edmund och Gretzky Boko kunde avgöra i säker stil till slut.

Gretzky Boko har visat fina takter under sadel och det här var hästens fjärde seger i det femte försöket i den aktuella disciplinen. Under fjolåret vann Gretzky Boko både Montéryttar-SM och finalen av Gävleborgs Montéserie.

Segertiden i årsdebuten stannade vid 1.15,4/2160 meter.

I de fyra senaste starterna har Eric Martinssons Stepping Moneyboy (e. Maharajah) varit på pallen utan att få vinna, men denna kväll var den sexårige valacken en vinnare. Carl Johan Jepson körde till ledningen med drygt två varv kvar till mål – och efter att ha öppnat första kilometern på 1.17,0 blev segern säker.

Stepping Moneyboy vann på 1.15,4a/2640 meter och noterades för karriärens femte seger.

– Han var duktig och kämpade hela vägen in i mål och då blev det lätt. Vi hittade en bra position direkt och jag hade på känn att André (Eklundh, bakom Fritjof) var intresserad av vår rygg. Över upploppet var det bara att hoppas på att vi skulle hålla undan även om Andrés häst utmanade den sista biten, sade Carl Johan Jepson till Kanal 75.

ANNONS

Ämnen i artikeln