Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Grisle Odin G.L. mot högsta eliten

Foto: GIRLPOWER HB
Grisle Odin G.L. och Öystein Tjomsland efter lördagens seger på Solänget. Foto: GIRLPOWER HB

På sex dagar har han nu sprungit in 200.000 kronor. Sexårige Grisle Odin G.L. fortsätter utvecklas och förhoppningarna hos tränaren Öystein Tjomsland är stora.
– Vi hoppas att hästen så småningom kan tillhöra topp tre i högsta eliten.

Publicerad:

I lördags på Solänget vann han Nordgubbens Minne utanför V75-kupongen med 100.000 kronor i förstapris. I Gävle var det ett fem- och sexåringslopp som stod på programmet och 20 meters tillägg för Grisle Odin G.L. (e. Moe Odin). Han skulle bland annat hämta in 20 meter på Jan-Olov Persson-tränade Wolt, som tog hand om ledningen för Mats E Djuse.

Öystein Tjomsland gick ner och vilade sin häst i rygg på Wolt inför slutdelen av loppet och avgjorde sedan säkert på starka 1.22,2/2160 meter. Därmed lades ytterligare 100.000 kronor till kontot.

– Precis som Tekno Odin är Grisle Odin G.L. väldigt löpstark och han har gått framåt ytterligare ett par steg i år. Det fattas fortfarande lite speedmässigt men det ser spännande ut inför framtiden. Vi hoppas att hästen så småningom kan tillhöra topp 3 i högsta eliten, sade Öystein Tjomsland till Kanal 75.

Tjomsland vann även Leufsta-loppet för fyraåringar utanför V64-ramen bakom egentränade Holter Odin (e. Moe Odin). Dessutom Jöns Olofssons Minne för treåringar med Bore Mikkel (e. Moe Odin). I båda fallen rörde det sig om 75.000 kronor i förstapris. Bore Mikkels segertid 1.24,5/1.680 meter var också ett nytt svenskt rekord.

Ett annat kallblod som imponerade var Jan-Olov Persson-tränade flygmaskinen Stjärnblomster (e. B.W.Modde). Från 60 meters tillägg var hon ensam på plan i V64-4 och gick till spets in i sista kurvan. Resten blev en formalitet. Segertiden skrevs till 1.23,1/2200 meter. Mats E Djuse vann även inom V64-spelet med Fredrik Wallin-tränade stochampionatsfemman Global Collection (e. Brillantissime) på nya rekordet 1.12,5a/2140 meter.

Per Lennartsson fick nöja sig med en seger i Gävle, men den var desto skönare. Han hittade ut från vinnarhålet med åttaårige Hazard Boko (e. S.J.'s Caviar) i Vallonloppet (V64-3) och ordnade första segern sedan guldfinalen på Solvalla i början av februari.

– Han fick en viloperiod efter en stark tävlingsvinter, men det fungerade inte fullt ut i de två första starterna när vi drog igång igen. Nu hade det känts bättre inför det här loppet oich det var skönt att ha honom tillbaka, sade Per Lennartsson till Kanal 75.

Segertiden blev nya rekordet 1.11,5/1640 meter och då kunde inte ens spurtkanonen Eddy West plocka in några längder till slut.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln