Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Grislefaksen G.L. vann Nordiskt Mästerskap för kallblod

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Grislefaksen G.L. efter en seger på Solvalla i fjol. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Grislefaksen G.L. blev nordisk mästare i Åbo. På den sista bortre långsidan stack han undan i ledningen och visade sig överlägsen.

Publicerad:

Vinnaren i Nordiskt Mästerskap för kallblod belönades med 30.000 euro och det blev Öystein Tjomsland-tränade Grislefaksen G.L. (e. Järvsöfaks) som lade beslag på segerchecken. 

Han tog omgående hand om ledningen och varvade på 1.22,5. På den sista bortre långsidan lämnade han sina konkurrenter och vann överlägset på 1.22,2a/2100 meter med Hannu Torvinen i sulkyn.

Bakom vinnaren följde Stumne Fyr som kom från seger i Unionskampen. Trea blev Philip Ess. Jan-Olov Persson hade med B.W.Rune och B.W.Sture där den förstnämnda slutade femma och den senare blev oplacerad. 

Grislefaksen G.L. kom in i Öystein Tjomslands regi tidigare i år. Innan har han tränats av sin uppfödare Gustav Larsen. Det var första gången sedan 2015 som ett icke-finskt kallblod segrade i Nordiskt Mästerskap.

Tränarseger för Persson

Tidigare under tävlingsdagen fick Jan-Olov Persson med sig en tränarseger då Wolt (e. Moe Odin) vann ett lopp med 10.000 euro i förstapris. 

Han kördes av Olli Koivunen och satt i andra utvändigt när de gick ut på slutrundan. I sista sväng kopplade Wolt grepp på ledaren och vann på 1.25,0/2160 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln