Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Grupp I-vinst för Tomas Malmqvist

Foto: Tony Ryttar/TR BILD
Tomas Malmqvist har redan vunnit grupp I-lopp i dag på Vincennes. Foto: Tony Ryttar/TR BILD

Det är en riktigt stor tävlingsdag på Vincennes och Tomas Malmqvist har inlett på bästa sätt genom en grupp I-seger i monté för fyraåringar med stoet Intuition.
– Hon var fantastisk i dag, bara dansade undan, sade Malmqvist.

Publicerad:

Tomas Malmqvist hade både Intuition (e. Brillantissime) och Iron Jet (e. Charly du Noyer) med i grupp I-loppet Prix President Republique-Etrier. Den sistnämnde fick ett tufft lopp som etta i andraspår och orkade inte segerstrida. Däremot gav Adrien Lamy en perfekt smygresa till Intuition i rygg på ledande Ideale du Chene (e. Bird Parker, slutade femma), som höll tufft tempo, 1.11,5 första 1850 meterna. I slutsvängen gled Lamy ut först i andraspår och bara försvann från de övriga i imponerande stil på 1.12,8/2700 meter. Förestapriset var hela 108.000 euro.

– Intuition har varit duktig tidigare också men idag hittade hon en växel ytterligare. Det här är jättestort, sade Tomas Malmqvist i ATG Live.

Det här var fjärde segern för Intuition, men den klart största hittills.

Segermaskin i topp

Även i grupp I-loppet Prix Albert Viel för treåringar hade Tomas Malmqvist en av segerkandidaterna på förhand genom Jazzy Perrine (e. Django Riff). Det såg vettigt ut inledningsvis med tredje/andra par ytter, men när favoriten Just A Gigolo (e. Boccador de Simm) körde sig till spets efter cirka 1.000 meter blev det dödens för Jazzy Perrine, en position som hon inte gillar. Så det blev till slut en sjundeplats i mål.

Istället fortsatte Philippe Allaire-tränade Just A Gigolo att imponera vid sin nionde seger i tolfte starten. David Thomain inledde första 1200 på 1.14,3 och höjde därefter tempot till 1.13,5 de inledande 1700. Ekipaget höll sedan säkert undan på 1.13,2/2700 meter och tjänade 90.000 euro. Sammanlagt passerade hästen nu 400.000 euro.

I grupp I-loppet Prix d'Essai för treåringar i monté förvann Tomas Malmqvist-tränade Jolly Roger tidigt med galopp. Här kunde istället Yoann Lebourgeois vinna från ledningen med treårige hingsten Jelyson (e. Timoko), som tränas av Alexandre Pillon. Hästen bröt ut över upploppet och gav invändiga hästar chansen invändigt, men det räckte till seger ändå med knapp marginal. Segertiden stannade vid 1.14,8/2700 meter och förstapriset var 90.000 euro.

I Prix de Grosbois var inte svenskägde Belker (e. Scarlet Knight) långt ifrån segern. Hästen tränas numera av Jean-Michel Bazire och fick nu 22.500 euro för sin andraplats. Det här var femte starten i Bazires regi och första segern närmar sig. Loppet vanns av Junior Guelpa och egentränade Charly de L'Aunay (e. Qualmio de Vandel) på 1.13,2/2850 meter. Förstapriset var 40.500 euro.

I grupp I-loppet Prix de Normandie för femåriga ston i monté blev det en ny storseger för Adrien Lamy. Den här gången fick han en fin resa i vinnarhålet/tredje invändigt med Franck Leblanc-tränade Happy And Lucky (e. Ready Cash) och kunde avgöra sista biten mot då ledande Hirondelle du Rib (e. Rolling d'Heripre). Segertiden blev 1.12,0/3000 meter och förstapriset var 108.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln