Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Guld till Gocciadoro i Kusk-EM – Ulf Ohlsson sjua

Foto: Amie Karlsson/TR Bild
Alessandro Gocciadoro vann Kusk-EM i Belgien. Foto: Amie Karlsson/TR Bild

Ulf Ohlsson fick nöja sig med en slutlig sjundeplats i Kusk-EM i Belgien. Istället var det Alessandro Gocciadoro som tog hem guldet till Italien.
– Det här var väl inte helt oväntat med tanke på hur det såg ut på förhand, sade en inte alltför nedslagen Ohlsson.

Publicerad:

Efter lördagen låg Ulf Ohlsson på femteplats efter de fyra EM-loppen i Mons. I dag fortsatte Kusk-EM på travbanan i Tongeren, där det avverkades tre lopp. Ulf Ohlsson lyckades inte dyka upp i den absoluta tätstriden i något av dessa, utan slutade sjua, sexa och fyra. Hans sammanlagt 48 poäng räckte till en sjundeplats.

– Ingen av mina hästar var speciellt högt rankad och det var inte mycket att göra åt det. Jag får ta med mig segern från i lördags och tänka på den, det var i alla fall lite kul. Dessutom tycker jag det är intressant att komma ut till nya länder och banor och träffa kollegor från hela Europa. Både Mons och Tongeren är tusenmetersbanor, men den i Mons är större, fortsatte Ohlsson.

Segerstriden stod framförallt mellan Alessandro Gocciadoro och Maltas Rodney Gatt, som delade ledningen efter första dagen. Gocciadoro inledde dagen med en diskning för att sedan vinna andra loppet. Femteplatsen i sista räckte sedan för att vinna med fyra poäng tillgodo på Rodney Gatt. Trea slutade Frankrikes David Bekaert.

Här finns alla resultaten i Kusk-EM.

ANNONS

Ämnen i artikeln