Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Guldklockan till Andreas Lövdal – efter ett bra finalval

Andreas Lövdal tog hem finalen i Travrondens Guldklocka och kanske avgjordes det mesta redan vid finallottningen.
– Men jag var absolut inte säker på vilken häst som jag skulle välja, sade en väldigt nöjd Lövdal, som nu avrundade ett superbra 2021 på bästa sätt.

Publicerad:
Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Andreas Lövdal gjorde det – vann Travrondens Guldklocka. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Andreas Lövdal fick som bekant välja häst först i finalen, men när han stegade fram för att sätta dit sitt namn bakom en av hästarna tvekade han en stund. Men till slut föll valet på Göran Hedrén-tränade Maverick Dream (e. Dream Vacation) från Visby. Det här är en häst som annars brukar köras i lopp av Eva Lundahl.
– Jag var som sagt inte alls säker på valet. Jag tyckte dock att det var andra hästar som inte var lika startsnabb och några som kanske inte trivdes som bäst med skor. Det var sådant som spelade in och gjorde att jag till slut tog Maverick Dream.

Utrustad med jänkarvagn kunde Andreas Lövdal ganska bekvämt komma till spets, men inledningen gjorde Maverick Dream väldigt het. Första 500 gick efter 1.09,5 och det inledande varvet på 1.12,5. Ändå hade hästen krafter att vinna enkelt på starka 1.12,9a/2140 meter och Lövdal fick god tid på sig med segergesten.
– Det känns väldigt stort och speciellt att få vinna Travrondens Guldklocka. Tittar man på tidigare vinnare finns många väldigt kända namn, sade Andreas Lövdal, innan han hastade upp på Solvallas festvåning för att fira storsegern och visa upp sin nya guldklocka.

Glad var förstås även delägaren och tränaren Göran Hedrén som här fick uppleva Maverick Dreams största seger hittills. Förstapriset var nämligen 100.000 kronor.

Marcus Schön vann Guldklockan 2016 och kunde nu glädjas över en fin andraplats. Detta efter en perfekt smygresa i fjärde par invändigt bakom Mattias Djuse-tränade Lass Revenue. Trea slutade Elias Strandberg tillsammans med Kai P Jussila-tränade Big Shot (tredje par invändigt).

Inom V64-spelet i övrigt på Solvalla kan noteras att firma Svante Båth/Erik Adielsson hade en fin kväll. Treårige Real Scotch (e. Readly Express-Blended Scotch) tog sin tredje raka seger från debuten (V64-2). Isabelle Mearas (e. Muscle Hill) segrade i sin tur lätt från spets i ett treåringslopp för ston (V64-6).

ANNONS

Ämnen i artikeln