Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hail Mary vann Hugo Åbergs Memorial

Hail Mary var ostoppbar i Hugo Åbergs Memorial. Från positionen utvändigt om ledaren kopplade han tidigt greppet och vann sedan säkert på 1.09,5a/1609 meter.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Ultion Face höll upp ledningen och Adrian Kolgjini valde att köra i den positionen. Han kom till 500 meter efter snabba 1.07,7. Med ett varv till mål kom Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) upp på utsidan och bjöd då rygg till Önas Prince.

Varvet gick efter 1.09,4 och på den sista bortre långsidan gick Power som etta i tredjespår. I början av upploppet satte Hail Mary klorna i ledande Ultion Face och utifrån försökte Vivid Wise As och Hierro Boko, men ingen kunde utmana Hail Mary som var omutlig för dagen.

Han vann Hugo Åbergs Memorial på 1.09,5a/1609 meter före Vivid Wise As och Hierro Boko och lade beslag på 1.609.000 kronor. Daniel Redén tränar och Örjan Kihlström körde Hail Mary som nu tog en ny storseger på samma bana där han vann Svenskt Travderby år 2020.

Fjärde raka för Kihlström

Det var Örjan Kihlströms fjärde raka seger i loppet.

– Han var jättefin i dag. Han gjorde ett bra lopp i Finland senast men var ändå lite trött och så körde jag som en kratta den dagen. Det var skönt att han var tillbaka på topp i dag och att jag skötte mig bättre. Han fick göra jobbet själv och det är inte så många som klarar av att göra det på denna nivå. Han var fantastiskt bra, säger Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Daniel Redén kan räkna in sin andra raka seger i Hugo Åbergs Memorial. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Redén trivs på Jägersro

Daniel Redén vann loppet för andra året i rad, förra året med Don Fanucci Zet och nu med Hail Mary.

– Det är något otroligt med Jägersro och mina hästar. De verkar göra allting rätt. Inför Elitloppet hade jag en ruggig feeling och då gick allt åt helsike, men utan Elitloppet kanske vi inte hade vågat köra barfota runt om. Vi hade inget att förlora i finalen så vi tog av skorna och såg att det funkar, och där tror jag att vi hittade en ytterligare växel. Han ska gå lite tuffa lopp, det har han visat att han älskar, säger Daniel Redén i vinnarcirkeln.

Hail Mary har vunnit 25 lopp på 40 starter och tjänat över 14 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln