Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Håna Am och Kaj Widell vann Lilla Harpers

Foto: TR BILD
Håna Am lyckades kontra ut R.K. Star och vann Lilla Harpers med en hals tillgodo. Prometheus slutade trea. Foto: TR BILD

BROMMA. Med 1.500 meter till mål tog de över befälet. Därefter höll det ända hem för Håna Am och Kaj Widell som segrade i Lilla Harpers.

Publicerad:

Lilla Harpers avgjordes över 3140 meter med hästar på tre volter och 100.000 kronor väntade för vinnaren. Katja Melkko-tränade Håna Am (e. Scarlet Knight) startade från springspår på dubbla tillägg. Han utnyttjade det och efter en inledning i tredjespår blev det andra utvändigt.

Med två varv till mål landade ekipaget utvändigt om ledaren och några hundra meter senare satt de i ledningen. Därifrån var det ingen som rådde på Håna Am som kontrade ut R.K. Star över upploppet och vann på 1.14,8/3180 meter efter en resolut styrning av Kaj Widell.

– Han är bra på att hålla fart och kör man snyggt med honom blir det ingenting. Han har gått sina bästa lopp i dödens och när jag kom till ledningen fick jag förhoppningar om att det skulle räcka. Det visade sig vara rätt. Björns häst hade övertag men han stumnade lite sista biten och min höll tempot, säger Kaj Widell.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Segern i Lilla Harpers innebar att Håna Am fick segerdefilera för första gången sedan mars 2022. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

– Det är alltid lika kul att vinna under den här helgen. Det är kul under de dagarna när publiken är på plats. Det är tråkigt att det minskat men så är det. Vi får glada att de kommer under de här stora dagarna.

Segern i Lilla Harpers var Håna Am:s 7:e i den 41:a starten. Han har tjänat 564.600 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln