Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Handsome Brad bäst på hemmaplan

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Carl Johan Jepson och Handsome Brad vid en tidigare start i karriären. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Ullbergs Minne har körts sedan 1991. Ett flertal meriterade hästar har tagit hem loppet genom åren – i år var Handsome Brad snabbast till slut.

Publicerad:

Andra halvan av Ullbergs Minne travade Handsome Brad (e. Brad de Veluwe) utvändigt om ledande Disco Volante men den åttaårige hingsten hade trots det inga större problem att avgöra till slut.

In på upploppet hade Ulf Stenströmers häst kopplat segergreppet tillsammans med Carl Johan Jepson. I mål stannade klockan på 1.12,4a/1640 meter och förstapriset på 100.000 kronor gör att Handsome Brad närmar sig sju miljoner kronor intjänat.

– Han var stark och gåvillig och var mer på alerten gentemot senast. Det har varit otroligt kul att få följa den här hästen genom hela karriären. Han har utvecklats konstant, sade Carl Johan Jepson efter segern.

Johan Untersteiner reste från Axevalla med två kusksegrar. Han inledde med att vinna med Peter Untersteiners Vinci Nice (e. Maharajah). Den treårige hingsten tog tidigt hand om ledningen, öppnade första varvet efter 1.17,8 och gick sedan undan och segrade på 1.16,3a/2140 meter.

Vinci Nice har inlett karriären lovande och det här var hästens tredje seger i blott sjunde försöket.

– Det blev verkligen närkamp till slut. Han har utvecklats hela tiden och det finns potential i hästen. Förhoppningen är att han utvecklas till nästa år och jag tror att han har potential för att vara med i årgångsloppen, sade Johan Untersteiner.

Ett par lopp senare var det dags för Johan Untersteiner på nytt. Denna gång med Bluehill's Wind (e. Andover Hall) som han tränar själv.

Även för det fyraåriga stoet var segermelodin ledningen hela vägen. Hon varvade på 1.17,7 för att sedan komma i mål på 1.16,4/2140 meter.

– Hon har utvecklats bra och är jämn och stabil i sina prestationer. Det går åt rätt håll. Hon får starta på så länge hon känns fin, sade Johan Untersteiner.

ANNONS

Ämnen i artikeln