Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Handsome Brad tillbaka som en vinnare

Foto: TOM JÖNEHAG
Handsome Brad och Carl Johan Jepson vid fjolårets seger i Jämtlands Stora Pris. Nu hoppas Ulf Stenströmer på ett wild card till årets upplaga av loppet. Foto: TOM JÖNEHAG

I årets fjärde start kom årets första seger för Handsome Brad. När hästen övertagit ledningen på Axevalla gav han inte konkurrenterna någon chans.

Publicerad:

Handsome Brad (e. Brad de Veluwe) är en vinnare igen. Med 1450 meter kvar till mål gled Carl Johan Jepsons uppsittning till ledningen – sedan var det spel mot ett mål.

Handsome Brad sprintade undan över upploppet och vann med god marginal på 1.13,4a/2140 meter. Hästens första seger för året.

– Det här var fantastiskt kul. Att få se honom på det här sättet och i synnerhet ”Calles” ord efteråt. Han verkligen sprudlade av lycka och sa att han var lika fin som vid segrarna på Lunden och i Jämtlands Stora Pris. Han var väldigt, väldigt nöjd, säger Ulf Stenströmer.

• Var insatsen som förväntat?

– Ja, men det tycker jag. Han har varit toppenbra i alla starter i år och mött världshästar flera gånger. Jag vet inte om jag vågar säga att han är bättre än någonsin, men han är i alla fall lika bra som han varit när han varit som bäst.

Ifjol vann Handsome Brad Jämtlands Stora Pris i Östersund. Nu hoppas tränaren på ett wild card till årets lopp.

– Jag har länge planerat för att vara med och försvara titeln i Östersund. Loppet passar oss helt perfekt i tid, men det kommer att krävas mycket poäng för att komma med. Han är nere på runt 2400 poäng nu och det kommer inte att räcka. Jag hoppas på ett wild card. Det är alltid kul att försöka försvara en titel och jag tycker att jag har en häst som ska kunna räcka där. Får vi en negativt besked från Östersund startar vi i Mantorp istället.

Tisdagens seger betalade 35.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln