Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hanna Lähdekorpi tog första V75-segern som tränare

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Hanna Lähdekorpi. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Favoriten Farlander Am galopperade från start. Då blev V75-3 en öppen historia. Efter ett rafflande upplopp gick segern till Hanna Lähdekorpi – hennes första som tränare i V75-sammanhang.

Publicerad:

Segern togs med finskfödde Quite Special (e. Quite Easy U.S.) sedan Hanna Lähdekorpi bytt andraspår mot innerspår under slutrundan. I utgången av sista sväng kom luckan och då avgjorde Quite Special en tajt upploppsstrid mot två tappra motståndare i form av Rocky Bear och Fabulous Ixi. Klockan visade 1.13,8/2660 meter.

– Vi hamnade i ingenmansland. Det blev nog avgörande att gick invändigt på bortre långsidan. Jag tror att han skulle ha tappat suget annars, sade Lähdekorpi till Kanal 75 efter sin första V75-seger som tränare.

– Fantastiskt roligt. En milstolpe att bocka av att ha vunnit i travets elitserie.

Loppet på Halmstadstravet föregicks av flera omstarter. I en av de återkallade blev Håkan E Johansson, som körde Rocky Bear, påkörd i volten.
– Det känns i ryggen. Jag fick en riktig smäll i sidan. Det var gränsfall att jag gick i backen, men det gick bra, sade Johansson till Kanal 75.

När loppet väl kom iväg galopperade den stora favoriten Farlander Am. Han tog sig i kapp klungan, men sågs aldrig med segerchans. Till slut blev det en femteplats i årsdebuten.
– Han var lite spänd i volten. Ivrig iväg och det blev inte bättre av omstarterna, sade kusken Stefan Persson.

– Han gick jättebra efteråt. Jag tömde honom inte, men tyckte att han behövde ett lopp nu när han ändå var på banan.

ANNONS