Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Harran Boko vann Yngve Larssons Memorial

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Harran Boko och Conrad Lugauer vid segern i Yngve Larssons Memorial. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Senast vann Harran Boko breddlopp på Åby. Nu var han tillbaka i högsta klassen – och var först över linjen på nytt.
– Vi ville att han skulle få lite mer självförtroende och jag tycker att han såg superfin ut idag, sade Simon Mitman.

Publicerad:

Efter fem raka starter utan placeringar valde kretsen kring Harran Boko (e. Maharajah) att testa lyckan i breddlopp. Ett genidrag skulle det visa sig. Valacken ståtar nu med två raka segrar.

I breddloppet på Åby fick hästens skötare och delägare Simon Mitman chansen i sulkyn och han gjorde inga misstag. I Yngve Larssons Memorial var Harran Boko tillbaka i ordinarie klass och han hade också tränaren Conrad Lugauer tillbaka i vagnen.

Från andra ytter var sjuåringen bäst till slut. Harran Boko växlade ned ledaren Tycoon Conway Hall över upploppet och höll förtjänstfullt ifrån sig Hickothepooh den sista biten.

Detta på segertiden 1.10,2a/1640 meter. Förstapriset i loppet betalade 100.000 kronor och Harran Boko har sprungit in drygt 1,8 miljoner kronor under karriären.

– Vi tog ut honom i breddlopp senast eftersom vi ville att han skulle få lite mer självförtroende och jag tycker att han såg superfin ut idag. Han har hoppat många gånger i sista sväng på sistone. Hästen har slagit sig på höger bak. Vi har valt att raspa ned tån på honom och det föll väl ut, sade Simon Mitman, skötare och delägare till Harran Boko, till Kanal 75.

Simon Mitman och Harran Boko har kamperat ihop i över tre års tid nu.

– Det är roligt att han fungerade. Jag och pappa äger hästen tillsammans och jag har honom som passhäst. Vi har varit i Frankrike tillsammans och vi har varit med i finaler på Solvalla. Jag tror inte vi har sett botten i hästen än. Jag tror att det kan finnas en växel till i honom.

ANNONS

Ämnen i artikeln