Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hazyshadeofwinter vann tillsammans med Jörgen Westholm – har kört in mer än en halv miljon

Hazyshadeofwinter (e. Brad De Veluwe) vann tillsammans med sin tränare Jörgen Westholm.

Publicerad:

Stoet vann på tiden 1.11,8/1640 meter i det femte loppet på Rommes travbana på söndagen. Segermarginalen blev en halv längd för Hazyshadeofwinter ägd av Knutsson Trotting AB, Göteborg, och uppfödd av Nilsson Staffan B, Ramkvilla. Förstapriset i loppet, som genomfördes på lätt bana, gav 110 000 kronor.

Den femåriga stoet hade före dagens lopp vunnit sex lopp på 32 starter. Hittills i karriären har Jörgen Westholms häst kört ihop en prissumma på 587 200 kronor (med segerprocent på 21 och platsprocent på 48).

Den favoritspelade hästen hos ATG, Velten Swarovski med Erlend Rennesvik, slutade sexa.

Övriga hästar som fick prispengar i loppet var Wingait Henke (tvåa), Habrik Am (trea), Dats Pepito (fyra), Fighter (femma) och Velten Swarovski (sexa).

Hefner Am, för Anders Eriksson, galopperade under loppet och No Doubt för Emilia Leo och Twigs Got U. med Rikard N Skoglund i sulkyn blev diskvalificerade för galopp.

Wilson Knight ströks före start.

ANNONS

Startlista

Romme , Lopp 5

STL Klass I, försök 4 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj) • 1640 m • Voltstart
Förstapris: 110 000 kr
STL Klass I, försök 4 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj) 3-åriga och äldre 250.001 - 500.000 kr. Körsvenskrav kat. 1. Körsvenner födda 040417 eller tidigare. 1640 m. Voltstart. Pris: 110.000-55.000-32.000-19.000-12.500-10.000-6.500-5.000 kr (8 priser). Lägst 2.500 kr till alla tävlande. Svensk Travligans hederspris till segrande hästs ägare och hästskötare.