Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Heart of Steel tillbaka – satte banrekord i Tingsryd

Banrekordet rök all världens väg, men inte genom Racing Mange. Tillbaka efter en halsoperation slog Heart of Steel storfavoriten från dödens när högsta klassen gjorde upp i Tingsryd.
– Det här var ännu bättre än väntat, sade tränaren och körsvennen Peter Untersteiner.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:

När Racing Mange försvarade innerspåret bakom bilen var det upplagt för en kamp mot klockan snarare än konkurrenterna. Food Moneys 1.09,8 från i fjol var tiden att slå och det blev också nytt banrekord – av Heart of Steel (e. Cantab Hall). 

Peter Untersteiners häst travade utvändigt om Racing Mange och precis som vid segern i Copenhagen Cup visade han sig vara starkast från den positionen. Heart of Steel kopplade grepp om ledaren redan i sista sväng och höll sedan undan för Monark Newmen till slut. Segertiden: 1.09,3 över ett varv på Tingsryds milebana.

Heart of Steel hade inte startat sedan fjärdeplatsen i Skive i början av juni och överträffade sin tränares förväntningar med råge.

– Jag är imponerad av honom. Han är halsopererad sedan förra starten och det har tydligen blivit väldigt lyckat. Han har känts underbar i träningen, men att han skulle slå de här från utvändigt ledaren var ännu bättre än väntat, sade Peter Untersteiner till Kanal 75.

Bakom Heart of Steel och Monark Newmen följde i tur och ordning Dragster, Partizan Face, Racing Mange och Volnik du Kras. Samtliga tog sig under det tidigare banrekordet.

En annan som hade bråttom från dödens var fyraårige Booze (e. Zola Boko). Han avväpnade ledaren Dali Pagadi med ett starkt sista halvvarv och vann på tiden 1.10,8 med Kevin Oscarsson i sulkyn. Segern var hästens andra i karriären och den första för i år. Booze tränas av Lars I Nilsson.

Även Gambit Brodde (e. Infintif) tog sig under 1.11-strecket. Conrad Lugauers femåring återkom efter sex månaders uppehåll och satte nosen före Panther Face på målfotot. Klockan visade 1.10,6 och segerkusk var Marc Elias.

Det bjöds även på ett montélopp och i den disciplinen är Tova Bengtsson svårslagen för tillfället. Den här gången fick hon bra fart på Quite a Quality (e.  Quite Easy U.S.) mitt på upploppet och då spurtade Roy Bendz sexåring till seger mellan hästar och tangerade banrekordet 1.12,3. 

Segern var hästens tredje raka i monté och apropå prydlig statistik: Tova Bengtsson har nu vunnit sex av sina åtta senaste lopp i sadeln. Hennes segerprocent i år uppgår till 34.

ANNONS

Ämnen i artikeln