Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Heavenly Zet tvåa i tävlingsdebuten

Foto: DENNIS ENGELBO/TR BILD
Our Pride före Heavenly Zet efter målgång. Foto: DENNIS ENGELBO/TR BILD

Delicious U.S. första avkomma, Heavenly Zet har gjort tävlingsdebut. Det slutade med en andraplats i Rättvik efter ett snällt upplägg och en snabb avslutning.
– Han ser otroligt fin ut, säger Daniel Redén till Kanal 75.

Publicerad:

Sju hästar fanns med i tävlingsdagens första lopp och mångas blickar riktades mot just Heavenly Zet (e. Daley Lovin). Timo Nurmos-tränade Our Pride (e. Maharajah) anförde fältet och Örjan Kihlström placerade Heavenly Zet som trea på innerspår.

På sista bortre långsidan kom luckan och över upploppet spurtade han vasst. Det räckte dock inte hela vägen fram. Our Pride segrade med en halv längd före Heavenly Zet på 1.17,2/2140 meter. Vinnaren är undan Our Precious som slutade trea i Svenskt Trav-Oaks och Breeders Crown 2013.

Foto: DENNIS ENGELBO/TR BILD
Magnus A Djuse och Our Pride vann loppet före Örjan Kihlström och Heavenly Zet. Foto: DENNIS ENGELBO/TR BILD

– Det var en trevlig häst, han visade härlig uppfattning och öppnade snabbt från start trots att det var tävlingsdebut. Jag kanske borde ha kört i ett lite jämnare tempo då han kändes väldigt stark. Nu blev det lite speeduppgörelse av det, säger kusken Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

Daniel Redén såg loppet från sidan och var nöjd med Heavenly Zet:s debut.

– Örjan körde snällt och det var bra. Han ser otroligt fin ut. Det finns lite av pappan men han har fått väldigt mycket från sin mamma, speciellt den snabbheten som han har. Det ska inte gå att vara så nära i mål efter 1.19,5 på varvet och ha suttit tredje invändigt och backat sig ut. Det här blir bra, säger Daniel Redén till Kanal 75.

ANNONS

Ämnen i artikeln