Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Heavy Sound kvalificerade sig till Elitloppet

I Meadow Roads lopp blev det spets och slut för Daniel Redéns Heavy Sound som fick elitloppsbiljett. Dessutom delades det ut en plats i Montéeliten under onsdagskvällen.

Publicerad:

Daniel Redén har sedan tidigare fått inbjudan till Elitloppet 2021 med Don Fanucci Zet. Under onsdagskvällen kom även Heavy Sound att få en rosa biljett. Det efter att ha vunnit Meadow Roads lopp på Solvalla. Segerreceptet blev ledning från start till mål tillsammans med ständige följeslagaren Kenneth Haugstad.

– Han var väldigt laddad i värmningen så jag var tveksam till om Kenneth skulle kunna ladda från start, men det var ju inga problem. Det var jätteroligt att han gick så bra, sade Daniel Redén till Kanal75 och gav även klara besked om eventuell start i Elitloppet.

– Han har gjort sig välförtjänt av den platsen, men vi får kolla upp honom först. Han är nio år och blivit allt hårdare.

Segertiden för Heavy Sound blev 1.10,3a/1640 meter och vinsten var värd 100.000 kronor. Därmed har SRF Stable chansen att återigen ta hem Elitloppet, något de gjorde 2015 med Magic Tonight.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Heavy Sound vinner Meadow Roads lopp. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Överlycklig efter montéseger

Förutom en biljett till Elitloppet delades det även ut en biljett till Montéeliten som avgörs samma dag som loppet med stort L. Där segrade Linus Boy (e. Zola Boko), nio år ung. Tränar numera gör Catarina Westlund Grahn, efter att ha fått ta över träningen från Timo Nurmos i september i fjol. Men Linus Boy kände hon till väl sedan tidigare.

– Han har ju fötts upp hemma hos mig, så det är extra roligt. Jag är oerhört tacksam gentemot de tidigare ägarna att jag fick möjligheten att få hem honom igen, säger Westlund Grahn.

I och med segern klev Linus Boy över två miljoner kronor intjänat under karriären. Och för Catarina Westlund Grahn är det största segern som tränare. En seger tagen med hästen som hon såg var speciell från första början.

– Jag har fött upp en hel del hästar, men när Linus kom så sade jag direkt till Conny (Sjögren, bland annat ägare av tidigare topphästen Vala Boko reds anm.) som ägde mamman att det var den finaste häst som jag fött upp. Han var så välmusklad, det såg ut som en färdig häst i miniformat.

Och nu fick man knyta ihop säcken, med en seger värd 100.000 kronor.

– Det är overkligt, det måste jag säga. Man tror väl kanske inte att det finns så mycket kvar i en så gammal häst som varit hos en proffstränare hela livet, men han har verkligen bevisat motsatsen. Det är ren glädje. Jag har haft häst som startat på V75 tidigare, men det har alltid varit något som krånglat. Så att ta hem en så här pass stor seger betyder jättemycket.

– Jag jobbar heltid som personlig assistent, jag har tre hästar att köra. Mest varje dag blir det att kämpa till 22 på kvällarna. Därför är sådana här händelser så mycket värda. Man lägger ner hela sin själ och familjen blir åsidosatt... Jag kan bara hoppas att Conny, som tragiskt inte längre finns med oss efter tids sjukdom, sitter där uppe och är lika lycklig och stolt som jag är.

Dessutom blev Linus Boy direktkvalificerad till Montéeliten.

– Vi har faktiskt jobbat för det här och ridit mycket i skymundan. Christina (Hande reds anm.) som red sade inför loppet att det var färdiglekt, och så rätt hon hade! Nu får vi försöka smälta det här och sedan gör vi oss redo för sista söndagen i maj. Jag vet att det säkert kommer topphästar från Frankrike, men bara att vara med är stort. Jag är jätteglad.

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Linus Boy, här i tidigare regi. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
FAKTA

Samtliga vinnare Solvalla 12 maj

  • Lopp 1: Jeppas Uppercut (e. Noras Bean) – Torbjörn Jansson (Elisabet Fellman)
  • Lopp 2: Asteroid (e. Creatine) – Erik Adielsson (Frode Hamre)
  • Lopp 3: The Fastlove (e. Bold Eagle) – Stefan Persson (Björn Goop)
  • Lopp 4: Lefty Gun (e. Make It Happen) – Jörgen Westholm
  • Lopp 5: Linus Boy (e. Zola Boko) – Christina A Hande (Catarina Westlund Grahn)
  • Lopp 6: Balla You S.M. (e. Love You) – Mika Forss (Alessandro Gocciadoro)
  • Lopp 7: Cactus (e. Cantab Hall) – Örjan Kihlström (Timo Nurmos)
  • Lopp 8: Zeolit (e. Make It Happen – Erik Adielsson (Jari Åkerfeldt)
  • Lopp 9: Boston Wise L. (e. Main Wise As) – Per Lennartsson (Timo Nurmos)
  • Lopp 10: Heavy Sound (e. Ken Warkentin) – Kenneth Haugstad (Daniel Redén)

Fullständiga resultat finner du här.

ANNONS

Ämnen i artikeln