Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Heavy Sound var en vinnare direkt

Heavy Sound trivs med årsdebuter. För fjärde gången i följd var han en vinnare direkt efter längre vila.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Heavy Sound och Kenneth Haugstad. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Rauno Pöllänen och Västerbo Grosbois tog hand om ledningen initialt när gulddivisionen avgjordes på Axevalla, men genom första sväng övertog Kenneth Haugstad och Daniel Redén-tränade Heavy Sound (e. Ken Warkentin) över kommandot.

Heavy Sound öppnade första halvvarvet efter 1.13,9 och varvet efter 1.15,7. Den nioårige valacken segrade sedan säkert på 1.13,5a/2140 meter.

– Det här var jättekul. Han har känts otroligt bra i träningen utan att vi tryckt av honom i några farter med tanke på hans skadehistorik. Men sättet han rört sig på har varit tilltalande och jag ville starta igång honom. Med det här loppet i kroppen tror jag att han kommer gå framåt en hel del, sade Daniel Redén till Kanal 75.

Daniel Redén hoppas på ett bra år för sin stjärna.

– Jag tror att han kommer att studsa tillbaka lite. Han hade ett mellanår förra året, men efter att ha tränat på ordentligt i vinter har han känts mycket finare. Han kändes fantastiskt fin i värmningen och han var fantastiskt fin i loppet.

Heavy Sound var därmed en vinnare för fjärde årsdebuten i följd. Segern togs närmast före en annan årsdebutant – Ulf Stenströmers Handsome Brad med Carl Johan Jepson i sulkyn avslutade övertygande till andrapriset medan Timo Nurmos-tränade Antonio Trot och Claes Sjöström slutade trea. Antonio Trot stod även han för en plusbetonad avslutning.

Förstapriset på 150.000 kronor gör att Heavy Sound nu sprungit in 7.901.214 kronor under sin karriär.

ANNONS

Ämnen i artikeln