ANNONS

Hector Sisu vann tillsammans med Mika Forss

Petri Salmelas Hector Sisu (e. Zola Boko) segrade tillsammans med kusken Mika Forss.

Publicerad:

Valacken vann på tiden 1.11,6a/1640 meter i det femte loppet på Östersunds travbana på lördagen. De sista 500 meterna av loppet noterades till 1.14,00. Segermarginalen blev ett huvud för Hector Sisu som ägs av Handelsstallet i Norr HB, Piteå, och är uppfödd av Sisyfos Breeders AB, Sigtuna. Förstapriset i loppet, som genomfördes på något tung bana, gav 125 000 kronor.

Den femåriga valacken hade inför dagens lopp vunnit fem lopp på 31 starter och har med dagens seger vunnit 1 727 400 kronor (med segerprocent på 19 och platsprocent på 66).

Den favoritspelade hästen hos ATG, Gardner Shaw med Örjan Kihlström i sulkyn, slutade tvåa.

Gardner Shaw blev tvåa, Global Bookmaker trea, Swagger fyra, Reddington femma och Even's Cool Boy sexa.

Xanthis De Roi för Daniel Wäjersten blev diskvalificerad för galopp.

Cab Lane ströks före start.

ANNONS

Startlista

Östersund , Lopp 5

Jämtställningar - Storsjöpokalen - STL Silverdivisionen, Försök 3 i Meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli) • 1640 m • Autostart
Förstapris: 125 000 kr
Jämtställningar - Storsjöpokalen - STL Silverdivisionen, Försök 3 i Meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli) 3-åriga och äldre 500.001 - 1.700.000 kr. Körsvenskrav kat. 1. Körsvenner födda 040611 eller tidigare. 1640 m. Autostart. 12 startande. Pris: 125.000-62.500-34.000-21.000-13.500-10.500-7.000-5.000 kr (8 priser). Lägst 2.500 kr till alla tävlande. Svenska Travligans hederspris till segrande hästs ägare och hästskötare. Änge Charks hederspris till segrande hästs ägare och körsven. Hederstäcke till segrande häst.