Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Helena Burmans Midnight Special vann trots tuff öppning

Första halvvarvet efter 1.08 och första varvet efter 1.10.
Ändå hade Helena Burmans Midnight Special inga problem att ta hem V86-1.
– Det var kärlek vid första ögonkastet, säger Helena Burman.

Publicerad:

Helena Burman har 20 hästar på sin träningslista. Hon håller till på träningsanläggningen Falk On Hill, en gård Travronden besökte för en närmare titt för en tid sedan.

Bland de 20 hästarna återfinns bland annat Midnight Special. Femåringen efter Readly Express inledde karriären bra, men ändå inte spektakulärt bra. Men onsdagens prestation var just spektakulär. Tillsammans med Thomas Uhrberg hittade Midnight Special till ledningen efter vild körning. 1.08 första 500 meterna följdes upp med 1.10,1 första varvet. Men Thomas Uhrberg såg aldrig orolig ut.

– Det gick lite väl fort. 1.10 första varvet är för snabbt, men framför allt var första 500 meterna alldeles för snabbt. Men hästen visade sig ändå vara klart starkast till slut, det var bra gjort. Jättebra, sade Uhrberg till Åbytravets Kristofer Jakobsson i vinnarcirkeln.

Uhrberg körde Midnight Special i dennes första start som fyraåring. Och utvecklingen har gått spikrakt uppåt.

– Allra första gången jag körde honom var han fortfarande hingst och vinglade över hela banan. Men numera är det rena drömhästen att köra. Han gör allting rätt.

Drömhäst, nämnde Uhrberg. Och det kunde Helena Burman skriva under på, redan då hästen var föl.

– Han var så snygg redan då, det var därför jag köpte honom. Han var väldigt långbent och ädel, det gillade jag, sade Burman i vinnarcirkeln.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Helena Burmans Midnight Special visade sig bäst för Thomas Uhrberg. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Inte enda segern för Uhrberg

Det var inte den enda segern för Thomas Uhrberg under onsdagskvällen på Åbytravet. Han vann även med Ulf Stenströmers Django Silver. Trots att hästen efter avancemang fick vandra utvändigt om ledande Global Barrister lämnade man motståndet i sista sväng. Vinsten i loppet innebär att hästen är inkvalad till klass II-finalen på Sundbyholmstravet 2 juli.

– Jag kände 600 kvar att han tog tag lite fint i bettet och då förstod jag att vi skulle ha bra chans. Det finns ganska mycket i den här hästen som det känns, han är nog under kraftig utveckling, sade Uhrberg.

Django Silver tog därmed karriärens fjärde seger. Totalt har han gjort 16 starter och tjänat 290.900 kronor.

Stall Rohero KB och Jörgen Westholm är det som fött upp hingsten efter Django Riff, undan Petri Puros tidigare stjärna Bexipop, som under senare delen av karriären manangerades av Anders Lindqvist i Frankrike. Totalt blev det nästan 3,4 miljoner kronor intjänat i karriären för Bexipop.

Äger Django Silver gör Vara Entr. AB och Tranquility Capital AB.

För att ta del av fullständiga resultat från tävlingsdagen på Åbytravet, besök Travrondens Tävlingscenter.

För att ta del av fullständiga resultat från tävlingsdagen på Rommetravet, besök Travrondens Tävlingscenter.

ANNONS

Startlista


Åby , Lopp 6

Xpressprintern • 1640 m • Autostart
Förstapris: 60 000 kr
Xpressprintern 3-åriga och äldre 180.001 - 500.000 kr. Körsvenskrav kat. 1. Körsvenner födda 040525 eller tidigare. 1640 m. Autostart. 12 startande. Pris: 60.000-30.000-17.000-13.000-10.000-6.000-4.500 kr (7 priser). Lägst 2.500 kr till alla tävlande. Hederspris till segrande hästs ägare och körsven.

Ämnen i artikeln