Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Henriette Larsen vann lärlings-SM 2022

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Henriette Larsen vann lärlings-SM. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Det blev Henriette Larsen som tog hand om SM-guldet för lärlingar efter att hon styrt Behind Bars först över linjen.
– Men efter den snabba inledningen så undrade jag om vi skulle ta oss i mål, sa en glad Henriette Larsen i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Henriette Larsen körde till loedningen med Behind Bars (e. Maharajah-Quarantine)i första kurvan och fick inleda efter snabba 08,5. Överlät ledningen till Capital Gain C.C (e. The Bank-Tuscon Yankee) så Elias Strandberg gasade rejält. Första varvet travades efter 10,7.

Trots den tuffa inledningen var det dessa två som gjorde upp om segern in på upploppet.,

Behind Bars var till slut den som hade mest med krafter in mot mål.

Tredje guldet

– Vilken prestation har gör! Man var ju inte säker att vi skulle ta sig i mål efter den där snabba inledningen. Men in i sista sväng så kände jag att det fanns krafter kvar, sa en nöjd Henriette Larsen.

Det här var hennes första SM-guld för lärlingar. Sedan tidigare har hon två guld i ungdoms-SM.

Skräll i Diamantstoet

Det blev en rejäl skräll i Diamantstoet då Birger Petterssons Global Virgin (e. S J's Caviar-Global Legacy) spurtade rejält med Magnus Jacobsson i sulkyn efter ett lopp i fjärde utvändigt.

– Det är klart att jag kanske inte trodde på seger efter att det gick så sakta första varvet. Men det bet verkligen bra på upploppet och jag kände att vi nog var först över linjen, sa Magnus Jacobsson i vinnarcirkeln.

Man väntade länge med resultatet då måldomarna ville studera filmen och se om Jacobsson störde ett annat ekipage i sista sväng.

– Men jag upplevde det aldrig som att jag var nära någon, sa Magnus Jacobsson.

Segertiden skrevs till 13,7/2140.

ANNONS