Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Henry Palema vann på Axevalla

När storfavoriten galopperade kom Hans Crebas och Henry Palema till ledningen. Där stannade de in i mål. Hästens tredje seger i tionde starten.
– Jag tror att det är bra utveckling i honom, sade Hans Crebas i vinnarcirkeln.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

I tisdagens femte lopp (V64-2) gjorde åtta treåringar upp, flera med segrar i raden. Innerspårets Dee Godfather var klar favorit men gjorde bort sig från start. Tre hästar laddades från start och Henry Palema (e. Muscle Mass) tog hand om ledningen.

Därefter fick Hans Crebas styra tempot i ledningen och de kom till varvet efter 1.17,5. På upploppet spurtade Yohan Hills bra men han gick aldrig i närkamp med Henry Palema. Han vann på 1.15,5a/2140 meter.

Det var hästens tredje seger i tionde starten. Hans Crebas berättade om hur han tänkte när favoriten galopperade.

– Då tänkte jag att vill hålla ut de andra och köra i ledningen. Han blir bara bättre och bättre, han är snabb och stark och så bra som han kändes i dag har jag inte känt honom tidigare. Jag tror att det är bra utveckling i honom, sade Hans Crebas i vinnarcirkeln.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Hans Crebas tog tidigare i år över Stall Palemas hästar. Tränaren går nu mot sitt bästa år på länge. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Sedan början av året tränar Hans Crebas stall Palemas hästar. I år har stallet kört in knappt 3,4 miljoner kronor. Att jämföra med 2,7 miljoner under hela fjolåret.

– Det är väldigt stort att få jobba med så fina hästar. Stall Palema har varit känt i många år och det är tacksamt att få jobba med dem.

Hans Crebas tog ytterligare en seger under kvällen. I kvällens första lopp segrade han med tvåårige New Frisiana (e. Charly du Noyer) som tränas av Bas Crebas. Han vann på 1.18,7/2140 meter. Första segern i tredje starten.

Trippelt Goop

Vi noterar även att Björn Goop tog tre raka segrar inom ramen för V64. Han segrade med egentränade Our Pearl (e. S.J.’s Caviar) och Hyannis Port (e. Jag de Bellouet). Utöver det styrde han Juhani Partanens Max Håleryd (e. Scarlet Knight) till seger.

Fullständiga resultat hittar du i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln