Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Herakles Zet fick revansch

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Herakles Zet tillsammans med Örjan Kihlström vid tidigare start. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Under torsdagen kördes Rune Johanssons Grand Prix med 125.000 kronor i förstapris på Örebrotravet.
Där fick Daniel Redéns Herakles Zet snabb revansch efter snöpliga galoppen i Konung Gustaf V:s Pokal.

Publicerad:

Daniel Redén hade väl förspänt inför Konung Gustaf V:s Pokal på Åbytravet i början av maj. Men det slutade med dubbla galopper i miljonloppet. För en av hästarna, Herakles Zet, kom det däremot att bli lite av revansch under torsdagen.

Tillsammans med Örjan Kihlström spårade nämligen Herakles Zet Rune Johanssons Grand Prix runt om. Det gav 125.000 kronor till hingsten efter Propulsion, undan Bellatrix Zet.

Det var hästens tredje vinst i livet och den kom på 1.12,0a/2100 meter, efter att slutvarvet gått riktigt fort sedan Ole Johan Östre dragit upp farten utvändigt med Cabron, som galopperade i sista sväng. Istället kunde b-tränade Naomi Bros spurta in som tvåa, trea blev Macahan.

– Han är verkligen jättetrevlig och gör alltid precis det man vill att han ska göra. Förhoppningsvis kan han få en riktigt fin säsong. Det blev väldigt enkelt när norska hästen galopperade, men han kändes väldigt fin i det läget så han behöver inte be om ursäkt för någonting, säger Örjan Kihlström i Örebrotravets vinnarcirkel.

Toppinsats gav 40.000 kronor

I Konung Gustaf V:s Pokal var det Björn Goop som körde Herakles Zet, men även om han inte fick chansen den här gången fick han köra riktigt fort ändå denna torsdag. Tillsammans med Stefan P Petterssons Friend Of Elves segrade han nämligen på respektingivande 1.11,1/2100 meter.

Det var femåriga hingstens första seger på över ett år. Kretsen kring sonen till Oasis Bi fick 40.000 kronor för besväret.

– Det gick alldeles för fort, men hästen kändes jättefin. Att hästen hade moralen att orka med hela upploppet ned, det var starkt, säger Goop i vinnarcirkeln.

Trippel till återvändare

Förutom de två segrarna som kanske sportsligt stack ut under tävlingsdagen ska det även noteras att Dwight Pieters tog en trippel då han körde lopp för första gången på över en månad.

San Donato (e. Donato Hanover), Excalibur Gene (e. Who’s Who) och Zebulon (e. Quite Easy) var trion som ordnade trippeln till Dwight Pieters, samtliga tränade av Maria Törnqvist.

För att ta del av fullständiga resultat från tävlingsdagen på Örebrotravet, besök Travrondens Tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln