Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hickomisschampagne vann på Jägersro

Hickomisschampagne hade inte vunnit lopp på över ett år.
Plötsligt var hon bara bäst från dödens på Jägersro.

Publicerad:

Det sjuåriga stoet fick dessutom göra jobbet utvändigt om Flemming Jensens klara favorit Bitcoin. Ut på slutrundan fick Mikael Å Linderoth också se till att försvara dödspositionen när Veilied och Kevin Oscarsson attackerade via tredjespår. Ekipaget fick nöja sig med rygg på Hickomisschampagne (e. Prodigious) och den jagade de förgäves. När upploppet kom kämpade Linderoths sto berömvärt och vann säkert på 1.13,7a/2140 meter.

– Det har suttit hårt inne både för henne och mig, säger Linderoth, som firade årets första seger som kusk. 

Hickomisschampagnes senaste seger fram till dödenskrossen togs i maj förra året och triumfen på Jägersro var den femte fullträffen i karriären.

– Det har krånglat väldigt mycket tidigare. Förut har hon inte varit så bra från start. Nu har hon mognat och lugnat ner sig, då går det att köra från start med henne. När hon är i form går hon bra i dödens. Särskilt när man inte behöver köra sig dit. Den här gången hamnade vi där direkt.

"Ett jäkla humör"

Åbytränaren berättar att hästen är speciell.

– Hon är en stenhård märr med ett jäkla humör. Det går liksom inte att bråka med henne utan hon måste få bestämma själv.

– Det är egentligen det senaste halvåret som hon har börjat sköta sig och har kunnat tävla normalt. I de sista tre autostartsloppen har jag vågat köra med henne från start.

Kommer hon tävla på ett tag till?
– Ja, det tror jag. Vi får väl köra det här året i alla fall. Sedan får ägarna bestämt om hon ska betäckas.

Vad gäller just aveln blir Prodigious-dottern ett intressant tillskott. Mamman Champagne (e. Supergill) har lämnat den femfaldige miljonären Policy Of Truth (e. Explosive Matter) och även kapabla duon I Love Champagne (e. Love You) och Zola Grand Cru (e. Zola Boko).

Hattrick för Kolgjini

Noterbart från V64-omgången var bland annat att Adrian Kolgjini inledde spelformen med två raka segrar. Först med Kennedy (e. Joke Face) över tre varv och sedan med Al Pacino (e Muscle Massive) som trotsade bakspår på kort distans. Sedan avslutade Kolgjini tävlingskvällen med att vinna tillsammans med Mosaique Face-systern Athena Face (e. Djali Boko). Treåringen tog därmed karriärens första seger i fjärde starten.

Här hittar du alla vinnare och fullständiga resultat från Färjestad.

ANNONS

Ämnen i artikeln