Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hidalgo Heldia tog revansch

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Conrad Lugauer noterades för två tränarsegrar på hemmabanan Jägersro. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Senast galopperade Hidalgo Heldia bort en trolig seger under elitloppshelgen. På tisdagen skötte han sig på hemmabanan Jägersro – och vann säkert för Conrad Lugauer.

Publicerad:

Hidalgo Heldia (e. Raja Mirchi) hittade tidigt till ledningen. En position som den femårige valacken och Conrad Lugauer behöll hela vägen.

Hästen gjorde sin femte start i nya regin och är fortsatt obesegrad felfri. Denna gång öppnades första kilometern på 1.13,0 och mållinjen passerades på nya rekordet över medeldistans: 1.12,2a/2140 meter.

– Jag valde att testa en ny balans inför dagens start eftersom vi inte kan köra barfota varje gång med honom. Det fungerade faktiskt ganska bra. Jag lät honom löpa på i ledningen och han gjorde det på ett väldigt fint sätt, sade Conrad Lugauer i vinnarcirkeln.

Hidalgo Heldia inledde karriären hos Patricia Van Der Meer med fyra raka segrar. Efter en sejour hos Robert Gramüller finns han numera i träning hos Conrad Lugauer. Det här var sjätte segern i karriären.

– Jag gillade sättet han tävlade på i dag. Han tyckte att det var roligt och sprang och lekte med öronen vilket är ett bra tecken. Det är otroligt att han inte tjänat mer pengar än vad han gjort hittills men jag hoppas att vi kan rätta till det. Det finns hur mycket kapacitet som helst i honom.

Det blev dubbla tränarsegrar för Conrad Lugauer den här tävlingskvällen. Från tillägg hittade Markus Waldmüller tidigt till ledningen med Sebbe Cee (e. Sebastian K.) Därifrån var den femårige valacken huvudet högre än konkurrenterna på 1.16,5/2660 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln