Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hingstarna och valackerna som tog sig till E3-final

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Corazon Kombo vid segern i uttagningsloppet. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Tio finalplatser i potten när tre uttagningslopp för hingstar och valacker avgjordes i Gävle.
Här är hästarna som lyckades ta sig dit.

Publicerad:

De tre främst placerade i respektive försök belönades med finaplats. Den tionde finalplatsen gick till den bäst placerade fyran. Förstaprisen i uttagninsloppen var 100 000 kronor.

Första uttagningsloppet: 

Jax Journey vann spetsstriden i det första uttagningsloppet. Men när Corazon Combo (e. Express Duo) och Pekka Korpi kom valde Claes Sjöström att släppa till storfavoriten. I den positionen var segern aldrig i fara. Daniel Redéns nyförvärv Ante La Roque tog hand om andraplatsen tillsammans med Örjan Kihlström. Trea blev nyss nämnde Jax Journey som tränas av Marko Korpi.

Corazon Combo vann på 1.11,6a/1640.

Andra uttagningsloppet: 

Pierre Nyström ville inte släppa ifrån sig ledningen till Anders Svanstedt vilket slutade med att den förstnämnde satt i ledningen med Oh Cean med Anders Svanstedt och Combat Fighter på utsidan. Öppningen klockades till 1.07,1/500 meter samtidigt som favoriterna Joe Dalton och Bedazzled Sox (e. Brillantissime) satt i andra och tredje utvändigt. I slutsvängen tog Bedazzled Sox och Torbjörn Jansson rygg på Joe Dalton och Magnus Jakobsson och tackade för sällskapet när rakan kom. Roger Walmanns häst vann finalen av långa E3 och försökssegern i korta E3 blev hur säkert som helst närmast före Beenthereseenthat och Joe Dalton.

– Vi fick ett bra lopp och sedan avgjorde han på ett par steg. Han är fantastisk, sade Torbjörn Jansson om Bedazzled Sox.

Segertiden blev 1.11,6a/1640 meter. 

Tredje uttagningsloppet:

Det sista uttagningsloppet bjöd på en riktigt övertygande vinnare. När Ulf Ohlsson väl hittat ledningen med Svante Båth-tränade Drake Kronos (e. Muscle Hill) gav han aldrig konkurrenterna någon chans. Men en liten lucka travade Drake Kronos 1.11,1a/1640 meter och vann i smått överlägsen stil.

– Han kändes fin och relativt lugn. Jag har kört honom förut och tycker inte man får bråka för mycket med honom i ledningen, sade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.

Finalplatserna där bakom gick till tvåan Jack J.E. och Claes Sjöström och trean Following och Björn Goop. Passande nog stod det också klart att Svante Båth fick med ytterligare en finalist då Waterford Wine (e. Propulsion) knep den sista platsen som bäst rankade fyra.

FAKTA

De är klara för final

Häst – tränare – placerning i uttagningsloppet

  • Corazon Kombi – Pekka Korpi (1)
  • Ante La Roque – Daniel Redén (2)
  • Jax Journey – Marko Korpi (3)
  • Bedazzled Sox – Roger Walmann (1)
  • Beenthereseenthat – Mattias Djuse (2)
  • Joe Dalton – Stefan P Pettersson (3)
  • Drake Kronos – Svante Båth (1)
  • Jack J.E. – Joakim Elfving (2)
  • Following – Stefan Melander (3)
  • Waterford Wine – Svante Båth (4)
ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln