Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hip Hop Haufor vann Prix de Bretagne

Foto: JEAN-LUC LAMAERE
Foto: JEAN-LUC LAMAERE

Hip Hop Haufor kvalade in till Prix d'Amérique under söndagseftermiddagen genom att vinna Prix de Bretagne.

Publicerad:

Fransk travsport vaknade upp till sorg då stjärnhästen Galius (e. Love You) avled bara timmar innan han skulle springa Prix de Bretagne på Vincennes som en av favoriterna.

Nu blev det franske Hip Hop Haufor (e. Up And Quick) som vann Prix de Bretagne med sin tränare Christian Biegon i sulkyn. Det blev en lugn start och ett lopp i kön. Då det gick 12,9 första 1700 meterna i täten valde Biegon att avancera framåt. In på upploppet stod han för den vassaste avslutningen och kunde runda alla innan mållinjen dök upp.

I och med segern är nu den femårige hingsten klar för Prix d'Amérique som avgörs 29 januari på Vincennes.

Även tvåan i Prix de Bretagne, Italiano Vero, och trean, Ampia Mede SM, får en biljett var till Prix d'Amérique. Hussard Du Landrret var tvåa i mål men flyttades ner till femteplatsen efter att domarna inte var nöjda med Benoît Robins styrning.

Segertiden i Prix de Bretagne blev 12,4/2700 och segerchecken drygt 590-000 kronor. Hip Hop Haufor passerar därmed 3,5 miljoner kronor intjänat så här långt i karriären.

För Christoffer Eriksson blev det ingen rolig söndag på Vincennes. Rackham (e. Love You) med Alexandre Abrivard galopperande direkt från start i Prix de Bretagne. Nu får kretsen ta nya tag i jakten på en plats i Prix d'Amerique i januari.

ANNONS

Ämnen i artikeln